.. / / / 28.08.2009 07:05

Kosite travo in ne boste pod stresom

Vonj sveže pokošene trave, oz. natančneje aroma, ki se sprošča ob košnji naj bi zmanjševala stres, so pokazale raziskave dr. Nicka Lavidisa, zato je razvil parfum z vonjem po sveže pokošeni trati, ki bo odpravljal stres in pripomogel k izboljšanju spomina, trdi znanstvenik.

Vonj po sveže pokošeni travi je za marsikaterega zahodnjaka luksuz, zato dr. Lavidis upa, da se bo njegov parfum Serenascent dobro prodajal, saj je aromo razvijal zadnjih sedem let, poroča britanski Telegraph.

Nov produkt, bo na voljo kot osvežilec zraka ali kot spraj za osebno uporabo imel pa "prijetno aromo sveže pokošene trave ali sprehoda skozi bujen gozd", stal pa naj bi okoli 5 €. Če želite privarčevati 5 €, se sprehodite skozi bujen gozd (v Sloveniji jih ne manjka) ali pa pokosite travo, če seveda imate trato pred hišo in hkrati odpravite stres ter si izboljšajte spomin.

Če pa imate prijatelja, ki rad kosi travo, pa raje pokličite njega, da vam jo pokosi, medtem ko z ostalimi prijatelji pripravljate čevapčiče. Vonj po sveže pečenih čevapčičih po raziskavah ŽVPL-ja še bolj blaži stres, če pa temu dodate že zvok odpiranja ledeno hladnega piva, pa boste prav mogoče doživeli nirvano ;)

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Mare rad kosi travo, da ni pod stresom - thumbnail

Mare rad kosi travo, da ni pod stresom

Foto: Davorin Pavlica