.. / / / 25.01.2012 15:24

Metallica 8. maja 2012 prihajajo v Beograd

8. maja letos se bodo v bližnjem Beogradu ustavili najbolj popularni metalci Metallica. Na Ušću bodo Metallica ob 20. obletnici 5. albuma odigrali celotni album - tisti tačrni, poimenovan preprosto Metallica, drugače sliši tudi na ime The Black Album, ki jim je prinesel največ slave, stal več kot 1 milijon $ in končal tri zakonske zveze.

Bend je lani praznoval 30. obletnico delovanja in 20. obletnico od izdaje legendarnega črnega albuma, ki ga boste lako 8. maja 2012 slišali v živo!

Cene vstopnic bodo ugodne: 33 € za stojišča, 43 € za fan-pit in 52 € za tribune. Vsi ljubitelji metala najbrž že strižete z ušesi, saj boste v živo lahko slišali uspešnice kot so Enter Sandman, Sad but True, The Unforgiven, Wherever I May Roam, Nothing else matters in mnoge druge!

Samo, da ne bodo igrali nič iz albuma Lulu, ki so ga posneli z Lou Reedom.

Metallica

"Metallica je ameriška thrash metal skupina iz Los Angelesa, ustanovljena 28. oktobra leta 1981. Prvotno so skupino sestavljali pevec in ritem kitarist James Hetfield, bobnar Lars Ulrich in solo kitarist Kirk Hammett, basisti pa so se neprestano menjavali.

Trenutno to mesto zaseda Robert Trujillo. Njihove začetne skladbe so vključevale hiter tempo in agresivno petje, ki so jih povzdignila med največje štiri (angleško "big four") izvajalce thrash metala, skupaj z Megadeth, Slayer in Anthrax.

Izdali so devet studijskih albumov, dva živa albuma, dva EP-a, štiriindvajset videospotov in štiriinštirideset singlov. Skupina je dobila devet nagrad Grammy in izdala pet zaporednih albumov, ki so prišli na prvo mesto na lestvici Billboard 200, kar ni uspelo še nobeni skupini doslej." (vir: Wikipedija).

Mettalica - Nothing Else Matters

Mettalica - Enter Sandman

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Metallica prihajajo v Beograd / foto: Kreepin Deth - thumbnail

Metallica prihajajo v Beograd / foto: Kreepin Deth