Mesto norcev ali le noro mesto

Statističnih podatkov o številu norcev v Sloveniji sicer nimam, definitivno pa podatek, da smo dobili enega, nacionalnega, drži. In tega bomo lahko zelo kmalu videli, gledali in opazovali na nekaterih televizijskih postajah. Pravzaprav gre za nov podvig še ene rokerice primorske krvi (dekletom iz te regije ta zvrst očitno dobro leži), ki je našim ušesom sicer že znana, neukrotljive Lare Baruce.

Rdečelasa Lara je namreč izdala novo "plato" in kot se za glasbenike spodobi, že posnela videospot za prvi single z naslovom Norec. Vedno večji Ven, po katerem za njegove režijske usluge posega vedno več glasbenikov, je spotu dodal svojo vizijo in tako se s kupom klasičnih kadrov (Lara v ospredju in malo manj v ospredju njen spremljevalni bend) prepleta zgodba o tem, kako celo mesto postane norec.

No ja, v vsej paradoksalni viziji igra Lara glavno vlogo in na koncu nas (ne) preseneti ameriški konec - ko umre glavna zvezda, se mora kakopak končati tudi zgodba. Kakorkoli, Lara se bo skupaj s svojim Norcem na lestvico Videospotnic kot predlog uvrstila v sredo 28.11., ko bo tudi gostja v studiu.

Prav zanimivo bi bilo slišati njen odgovor na vprašanje zakaj se glasbeniki v vse večjem številu zatekajo k Venu - ali zaradi njegovega slovesa ali zaresnega prepričanja o njegovih sposobnostih. No, ob tem vprašanju bujna domišljija mnogim ne bi dala miru, a najbrž bi zares iskreni odgovor ostal le v Larini glavi - ali pač.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Nina Tomše - avatar

Nina Tomše

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 44 člankov.

Lara Baruca - thumbnail

Lara Baruca