v rubriki dogodki:
.. / / / 12.08.2012 12:39

Četrti dan astronavti namesto na marsu, pristali na Szigetu

Četrti dan festivala Sziget se je dogajanje na glavnem odru stopnjevalo in publika je do kotička napolnila celotno prizorišče ob prihodu Snoop Dogga.

Severno Irski indie-rokerji Two door cinema club, so ob 18.00 nastopili na glavnem odru, super nastop z mešanico starejših in novih komadov iz še ne izdanega albuma, ki prihaja vn čez dober mesec dni.

Naslednji so nastopili Sum 41, in mrzel sobotni večer spremenili v pravi pekel. Do sedaj najštevilnejša množica na glavnem odru je noro poskakovala in reagirala na vsako provokacijo vokalista skupine Derycka Whibleya , ki je veliko časa namenil prav komunikaciji z publiko. Po publiki sodeč, je bil tudi najverjetneje eden od najboljših dosedajšnih nastopov na Szigetu 2012.

Ob 21.30 pa je DJ v zelo dolgem, morda nekoliko predolgem nagovoru oznanil nastop headlinerja Snoop Dogga. Zdelo se je kot , da se je celotno doganjanje na otoku ustavilo in, da so se prav si obiskovalci prišli pozibavat na nekoliko rastafarjansko obarvane hip hop ritme. Vse prisotne je zabaval z starejšimi "gangsta" uspešnicami , kasneje so se mu na odru pridružili še 3 člani njegove spremljevalne ekipe.

S tem se je tudi zaključilo današnje doganje, v nedeljo pa nas čaka še en zelo zanimiv dan, poln zvenečih imen in dobre glasbe.

-- Jurij Ban

Astronavti Szigeta - thumbnail

Astronavti Szigeta

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com