v rubriki dogodki:
.. / / / 24.05.2011 13:04

Elvis Jackson poskrbeli za pravi rock spektakel

Elvis Jackson so ponovno presenetili in presegli pričakovanja obiskovalcev in medijev ter dokazali, da si upravičeno zaslužijo naziv najboljše punk rock skupine pri nas. V četrtek, 19. maja so skupaj s predskupino S.A.R.S. in več kot petdesetimi gosti, ki za spremembo niso bila zveneča in medijsko razvpita imena, temveč glasbeni kolegi, ki jih neizmerno cenijo, poskrbeli na svoj način za štiri ure odlične zabave in kvalitetne glasbe.

Buda, Soki, Slavc in Berto so spektakel pustiti otvoriti bobarski skupini laške pihalne godbe. V štirih pesmih so samostojno ali v sodelovanju z Elvis Jackson navdušili mladi pevci Akademskega Pevskega Zbora Univerze na Primorskem, svoj doprinos sta v pesmi This Time pustila tudi čelist Samo iz skupine Aperion ter izjemen vokalist in dober prijatelj skupine Ivo Špacapan.

Slednji je tudi zaslužen za aranžmaje zbora v pesmih Dry Your Tears, Unlucky gay (začetek pesmi), Smoke The Herb ter Street 45, posebej pa nas je zbor prebudil z neuradno primorsko himno in partizanskim hitom Vstala Primorska, ki je tudi zaključila prvi del nastopa.

V prvem delu koncerta so obiskovalci slišali še izvirno predelavo pesmi Loser v izvedbi Ante Upedanten, akustične in vedno vedre verzije Ane Pupedan, ki so na odru skupaj z Bertom odigrali tudi eno od svojih klasik.

V verjetno najbolj adrenaliskem delu koncerta, pesmi Not Here To Pray pa so se po odru pogumno in drzno podali in poleteli skajterji iz ekipe Obsession teama: Tomaž Šantl, Dejan Gostimirovič in Tadej Skrbiš. Elvis Jackson so v podpori zelo prepričljive zvočne, svetlobne in video slike zelo suvereno in z veliko mero energije odigrali še največje hite iz celotnega delovanja skupine, kot so npr. Hawaiian club, Morning, Wake Me Up!, Dreams, You and I, ...

Vzdušje v Križankah je bilo neverjetno in zelo sproščeno, toaletni papir je ponovno letel po zraku, ni se manjkalo norih vragolij banda in Budinih stoj na glavi ter stage divinga, ki so se ga pogumneži lotili kljub ograji pred odrom.

Obiskovalci so bili priča resnično vrhunskemu koncertnemu in adrenalinskemu spektaklu, ki je upravičil in po kritikah sodeč, celo presegel vsa pričakovanja obiskovalcev in zbranih medijev.

Fantje so vnovič dokazali, da se odlično znajdejo tako na klubskih, kot tudi na velikih odrih, v svoji bogati glasbeni karieri pa so zabeležili pomembno stopničko in se pridružili največjim tujim in domačim izvajalcem in skupinam, ki so uspele napolniti naše najlepše odprto prizorišče.

Elvis Jackson so z nastopom v Križankah resnično triumfalno zaključili turnejo Against The Gravity, kmalu pa se podajajo na številne festivalske nastope, kjer bodo večino časa preživeli na tujih odrih.

-- S.M.

Elvis Jackson napolnili Križanke na zaključnem koncertu turneje Against The Gravity, 19. maj 2011 - thumbnail

Elvis Jackson napolnili Križanke na zaključnem koncertu turneje Against The Gravity, 19. maj 2011

Foto: Veso Art / veso-art.com