v rubriki dogodki:
.. / / / 26.08.2010 10:19

Festival Panč 2010 - 3. dan

Zaradi napovedi nevihte in padavin je bil tretji del Festivala Panč prestavljen v Ljubljansko Cvetličarno. Zaradi manjše kapacitete dvorane je prodaja kart bila ustavljena in Cvetličarna je bila napolnjena do zadnjega kotička, zaradi česar je bilo v dvorani zelo vroče.

Prvi je na oder stopil Janez Trontelj, ki je odlično opisal razmere na naših cestah, ter kaj se v dogaja v glavah voznikov.

Sledil je Krešimir Rich, profesor na Ekonomski fakulteti v Zagrebu, ki je predstavil razmere na zagrebški ekonomski fakulteti in spremembe v življenju po poroki.

Naslednji je nastopil Klemen Bučan, ki je prav za Panč pripravil novo točko in sicer Albansko različico pesmi Cleanin’ Out My Closet, ki je odlično poživela njegov nastop.

Sledila je edina predstavnica ženskega spola na letošnjem Panču, Marina Orsag. Njen nastop je začela s pismom v slovenščini, nadaljevala pa s svojimi izkušnjami z drugih nastopov in drugih dogodivščin. Sledil je še tretji Hrvat, Pedja Bajovič, eden najbolj zaslužnih za razvoj stand-up scene na Hrvaškem. Predstavil je svoj pogled na razlike med generacijami in več različnih tipov moških in kako se odzivajo, ko jih dekle zvleče na plesišče.

Za konec pa je nastopil vsem znani, Vid Valič. Predstavil je, kakšno je življenje sedaj, ko je slaven in poznan širni Sloveniji, ter njegov vidik na metanje granitnih kock v hram demokracije. Še enkrat je dokazal, da spada v sam vrh stand-up komedije.

Kljub mogoče malo premajhni in prevroči Cvetličarni se je tretji dan odlično zaključil in ni nikogar pustil resnega.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

 - thumbnail

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com