v rubriki dogodki:
.. / / / 23.08.2010 18:09

Festival Panč 2010 odprl svoja vrata - 1. dan

Že tretji zaporedni festival stand up komedije, Panč[/b], je včeraj odprl svoja vrata in postregel s šestimi odličnimi komiki, ki so nastopili pred tisoč glavo množico.

Festival je otvoril mlad in nadarjen komik, Jernej Celec, ki je vsebino kratke točke črpal predvsem iz televizijskih reklam ter aktualnih slovenskih televizijskih oddaj. Prekmurec je dodobra nasmejal in segrel publiko za naslednjega komika. Kot drugi je namreč nastopil Mladen Pahovič, ki je svoje šale črpal predvsem iz področja slovenskih znanih oseb ter iz družabne scene.

Kot tretji je nastopil Ranko Babić, ki je po mojem mnenju imel najbolj dodelan in najbolj smešen nastop večera. Šale na račun svojega imena, svojih korenin in življenja s punco so nasmejale celotno občinstvo.

Za njim je na oder stopil Britanec Dave Thompson, bolj znan kot Tinki Binki, ki je občinstvo nasmejal z zelo nenavadnim nastopom, kajti uporaba raznih rekvizitov, preoblačenje ter slačenje na odru so v stand up komediji kar neznanka.

Za njim je na oder stopil soorganizator festivala Panč in eden izmed začetnikov slovenske stand-up scene, Tin Vodopivec. Kot vedno je, s svojim značilnim slogom, odlično izpeljal svoj nastop in nasmejal občinstvo do solz.

Kot zadnji komik prvega večera je nastopil še en Britanec in sicer Adam Bloom. Adam je v Angliji znan kot eden izmed najbolj inovativnih komikov na Otoku in to inovativnost je pokazal tudi na Ljubljanskem gradu. S svojim hitrim govorom je šale stresav kot iz rokava in odlično zaključil prvi večer festivala.

Angleško-slovenski večer je postregel z ogromno količino smeha in po mojem mnenju ni pustil nobenega obiskovalca resnih ust.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

 - thumbnail

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com