v rubriki dogodki:
.. / / / 05.07.2011 18:49

Klumpanje 2011: sobotni večer v 53 slikah

Klumpanje se je letos na Planini pri Sevnici zgodilo že dvanajstič. Glasbeni program se je pričel že v petek, ko so nastopili Suho Cvetje, Fešta Band, Drugo Dugme, Happy Ol’ McWeasel in Severina.

Od žuranja utrujeni obiskovalci so noč lahko preživeli v šotorih in z zabavo nadaljevali tudi v soboto. Po brezplačnem zajtrku so se obiskovalci lahko pomerili v nogometu in ulični košarki, odigrali kakšno družabno igro in si ogledali "carwash" s striptizeto Pio.

Zvečer pa se je dogajanje ponovno preselilo na oder, kjer so nastopili Reptiles, Poweršok, Voyage, D’Kwaschen Retashy, Mi2 in Siddharta.

V odštekani prekmurski skupini D’Kwaschen Retashy mikrofon v rokah drži Činč, poleg njega pa svoje glasbene dosežke predstavljata še Primož in Cepo. Z zelo zabavanim nastopom in s prekmurskimi besedili znanih pesmi so nasmejali celotno občinstvo. Njihov humoristično pevski nastop je za marsikoga prehitro minil.

Oder so nato zasedli legendarni rockerji Mi2. Zaigrali so večino svojih največjih hitov, skupaj z njimi pa so peli tako mladi kot malo manj mladi. Njihov nastop sicer ni bil tako zelo energičen in zabaven, vendar lahko rečemo da pri njih pretehtajo besedila in odlična glasba.

Pred nastopom ljubljanske skupine Siddharte je nebo razsvetlil čudovit ognjemet, nato pa so se na odru pojavile zvezde sobotnega večera. Rockerji so v svojem dvournem nastopu zaigrali večino največjih hitov, skupaj z njimi pa so plesali, peli in se zabavi vsi obiskovalci. Kot se za takšno skupino spodobi, so fanjte naredili res hud žur z odličnim nastopom.

Zelo mrzlo poletno noč so segrele odlične glasbene skupine, tako da komaj čakamo na drugo leto in na novo dozo odlične glasbe.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Klumpanje 2011: sobotni večer - thumbnail

Klumpanje 2011: sobotni večer

Foto: Damjan Cilenšek / Vini