v rubriki dogodki:
.. / / / 30.04.2004

Orgličar Sugar Blue v živo

Eden najboljših in še živečih črnskih blues orgličarjev Sugar Blue je minuli torek koncertiral v blues baru Bluesiana v avstrijski Vrbi (Velden). Ta 54-letni maček je v svoji dolgoletni karieri nastopal in snemal z tako zvenečimi imeni kot so Muddy Waters, BB King, Jerry Lee Lewis, Rolling Stones, in še nešteto drugimi...

Blue je nastopal z avstrijsko spremljevalno skupino Sir Oliver Band, ki tudi kot samostojna skupina žanje lepe uspehe na evropski blues sceni. Koncert je bil razdeljen v dva intervala, ki ju je obakrat pričel in končal Sir Oliver Band (boben, bas, kitara, klaviature), Blue pa je v obeh setih prevzemal osrednjo vlogo zvezde večera.

Prva runda je bila zaspana, fantje so bili nerazpoloženi, saj se je po petih minutah pokvaril ojačevalec za orglice. Drugi set je bil enostavno fantastičen... Sugar Blue je pred njim očitno vase zvrnil nekaj vrčkov piva, ojačevalec je bil pripravljen, prav tako publika in?.. "Let's boogie?.!!!" Publika je norela, plesala, Blue je vseskozi briljiral na orglicah in vokalu, plesal, osvajal ženske, pil pivo ? pravi blueser stare šole.

Celotno gledano je nastop trajal dve uri in pol, dominirale so skladbe izpod peresa Sugar Blue-a, deset, petnajst-minutne verzije, globoke, včasih težke, ob katerih je bend prikazal neverjeten občutek za dinamiko ?. Od bolj znanih klasih omenjam naslednje: Hoochie Coochie Man, I's a Man's World, Stormy Monday Blues, I Don't Know Why,?

Res super blues koncert ob katerem sem večkrat pomislil kako zapostavljeni smo blues privrženci v Sloveniji, odkar Jane Weber nima več svojih oddaj na RTV-ju.

Druga runda ljudje moji, druga runda je bila "carska?"

Foto (c) Miro Majcen

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Sugar Blue - thumbnail

Sugar Blue