v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2004

Srečna mladina v žilo!

Pa je za nami še en enkraten večer odlične glasbe v sklopu letošnjega Orto festa in sicer smo v četrtek, 8. aprila lahko uživali ob glasbi ljubljanskega kvinteta Srečna mladina, ki je pokazal veliko večino tistega, s čimer so si prislužili ugled in spoštovanje, kritikov, oboževalcev in kolegov glasbenikov.

Kljub temu, da je Peter Dekleva že na začetku koncerta opozoril, da ima nekoliko večjo glavo kot običajno zaradi prejšnjega dne in noči, se skupina instrumentalno ni čisto nič držala nazaj. Igrali so izredno polno in igrali so na vso moč, tudi Peter, ki je imel nekaj malega težav z obvladovanjem ravnotežja.

A v družbi takšnih prekaljenih glasbenikov, kot so Vlado Mihajlovič, pa Tim Kostrevc (kako za vraga mu uspe hkrati igrati klaviature in sax?!), Andrej Zavašnik in virtuozni Anže Langus, se skrijejo vse dnevne slabosti in nepravilnosti.

Odigrali so lepo število skladb z njihove zadnje plošče ., vključno z osupljivo hitro Pop - Muzik (pridružil se jim je ustanovni član skupine Jure Pohleven) in nekoliko počasnejšo izvedbo, ki se bo znašla na novi plošči, pa presenetljivo in duhovito Majstore in odlično T.t.r., t.t.r., t.t.r, manjkala ni niti izpopolnjena in raznovrstna Khrshtchen prashichek in še kakšna.

Dotaknili so se tudi Đa Balkan Rase in nas s kar nekaj novimi skladbami (Bond Street, Taste of honey, To so bobri) spomnili, da je nova plošča tik pred vrati. In za piko na i ali kapljo čez rob so v zaključku uprizorili še jam session,v katerem je vsak pokazal obilo svojega glasbenega znanja, najbolj pa nas je, kot ponavadi, zabaval Vlado, ki se je izkazal tudi kot klaviaturist.

Med občinstvom smo opazili tudi Tomija Demšarja, pa Guštija in Polono, Siddharto, Grego Skočirja in Bucota, Petra Kocana (Sfiltrom) in Tomaža Urgla (The Bitch Boys), ki je zaradi Anžetovega obvladovanja bas kitare zakompleksan obstal za šankom. In lahko smo prepričani, da bo ta nesrečni dogodek Murgla še podžgal, da bo še izpopolnil svoje siceršnje obvladovanje štirih strun.

Tisti, ki ste včeraj bili v Ortu, ste seveda uživali, vsem ostalim je najbrž žal in upam, da se vam bo priložnost videti Srečno mladino v živo, kaj kmalu znova ponudila. Če predelamo pregovor "Najprej štal'ca, potem pa krav'ca" v "Najprej plošča, potem pa koncerti!", pa tudi najbrž nismo daleč od resnice.

OBVESTILO ZA MEDIJSKE HIŠE / NOVINARJE / VSE OSTALE
Tiste medijske hiše oz novinarji, ki "nevede" in brez dovoljenja objavljajo fotke z ŽVPL-a v drugih medijih: tisti (c) je "copyright" - in ne "the right to copy" - če hočete fotke obiščite spletno stran dobavitelja em3r10.com oz., jim pošljite e-pošto in se dogovorite za objavo.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Pop muzik dela hit - thumbnail

Pop muzik dela hit