v rubriki dogodki:
.. / / / 28.07.2004

Eric Sardinas v Bluesiani

V blues lokalu Bluesiana Bar, v avstrijski Vrbi (Velden), bo 11.8.2004 koncertiral Eric Sardinas, blueser, ki zadnje čase vse pogosteje kroži po naši domovini in sosednjih državah.

Sardinas je pred petimi leti s svojim prvim albumom Treat Me Right poskrbel za veliki bum med poslušalci modernega bluesa. Na albumu sta takrat gostovala legendarni Hubert Sumlin (kitarist še bolj legendarnega Howlin' Wolfa) in pa Johnny Winter. Z razpoznavnim vokalom in predvsem vragolijami na slide kitari in dobru, je požel veliko pohval in plošča ga je dobesedno izstrelila na svetovne odre.

V Sloveniji je v obdobju petih let gostoval že trikrat (Ljubljana, Koper in Sežana). Kot se za bluesarja spodobi, Sardinas dobesedno živi na turnejah. Med tem časom je posnel še dva albuma in sicer Devil's Train, izdan leta 2001 ter najnovejši Black Pearls leta 2003. V primerjavi s prvim albumom, kjer Sardinas preigrava pretežno priredbe, na zadnji izstopa predvsem kot avtor.

Sardinas je znan šovmen, na nastopih ne stoji pri miru niti 3 sekunde, v svoj program ima navado vključiti tudi vodo in ogenj in niso redki tisti, ki s koncerta odidejo kar malce šokirani. Torej, za vse ljubitelje bluesa še ena priložnost za dober blues večer, prbližno uro in tričetrt vožnje z avtom iz Ljubljane.

Jure Plahutnik

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Eric Sardinas - thumbnail

Eric Sardinas