v rubriki dogodki:
.. / / / 17.11.2004

Fuck Batofar Fest vol.I

V soboto, 20.11., se bodo pod okriljem Fuck Batofar Festa v gala Hali na Metelkovi predstavili DJ Polaner/No Ordinary Music, Deca Debilane, Audioworx, Calvin Minera, Dado, Dr.Evol in Torul.

DJ Polaner(Borut Polajnar) si upa biti drugačen. Zaplava v underground z močnimi beati in sampli. Na bobnih ga bo spremljal Danijel Tomšič.

Deca Debilane so poseben fenomen v slovenskem prostoru, s svojim ustvarjanjem so začeli v začetku 90'. Raziskujejo zvok in njegovo strukturo, ter nastop skozi instalacijo, video in body art. noise kot opozicijo, podobo kot zrcalo in telo kot ritual so uporabili za odsev nase bolne družbe. Raje, kot da bi bili označeni za avantgardne, so ostali na margini, kot aktivisti na avtonomni kulturni coni, danes znani kot uspešen projekt Metelkova mesto.

Audiovorx je elektronski projekt, ki ga s svojim live-actom predstavlja Tomo Božič. Leta 2003 je dobil nagrado Bumerang Studia City za najbolj inovativnega umetnika. Slišite ga lahko na kompilaciji Elektrotehnika Slavenika (2000), njegovem albumu Punk Electronica (2001), ter kompilaciji Go Elektrik (2002). Pripravlja nov album z naslovom Enslavement.

Calvin Minera je projekt slovenskega elektronskega glasbenega umetnika sicer delujočega predvsem pod imenom Torul. Gre za drugačen, manj komercialno angažiran pristop h gruvi muziki in se nanaša na bolj lomljive bite, ki pa so bolj hiphoperski kot brejkbitaski, pospremljen z določeno mero melodike kot tudi abstrakcije, melanholije in lucidnosti. Prvi release, 1cm EP, tega projekta bo na internetni založbi za IDM glasbo SubliminalTapeClub. V prvem delu je njegov act povsem avtorski. Nato se prelije v DigiDJ-janje, kot to sam imenuje, kar pomeni, da uporablja tudi komade drugih, z live modifikacijami kot so dodatni biti, filtriranje, loopanje, rearanžiranje, druga melodika in obdelava tem, skratka ne samo klasično vrtenje gumbov na mešalki.

Prvi del festivala bo v smislu glasbenega izbora povezoval vsem znani Dado, ki bo predstavil svoj bolj punk-breakbeat set, po nastopih pa bosta glasbo vrtela Dr.Evol in Torul.