v rubriki dogodki:
.. / / / 11.01.2004

Julee Cruise, Khan in Kid Congo Powers v Teatru Miela

V petek, 16.1., bodo v prostorih Teatro Miela v Trsu nastopili trije okultni umetniki iz glasbenega podzemlja: Julee Cruise, Khan in Kid Congo Powers. Julee Cruise - očarljiv, magičen glas, ki si ga je filmski režiser David Lynch "sposodil" da bi ustvaril vznemirjujoča, intenzivna in slikovita vzdušja v svojih filmih.

Nihče ne bo nikoli pozabil soundtracka filma Twin Peaks, pesmi "Falling", ki jo je odpela Julee...Se spomnite? Bila je tema znane TV serije, ki nam še vedno ozvanja v ušesih...

Khan -precej bizaren nemški muzičar, ki je napisal izvrsten album "No Comprendo?, kjer njegova "hudičevska" elektronska glasba vključuje vokale Julee Cruise plus ostale nenavadne in pomembne ustvarjalce kot so Diamanda Galas, Francoise Cactus in Kid Congo Powers.

Kid Congo Powers - "odpadniški" chicano kitarist, igral je z legendarnimi punk-rock bandi kot so The Cramps, The Gun Club in se končno pridružil Nick Cave and the Bad Seeds-ovi spremljevalni skupini. Njegov unikaten stil je kombinacija no wave-a, bluesa, noisa...pogosto so vse te zvrsti zmešane v eni pesmi in ustvarjajo enkratno vzdušje.

Vsekakor vredno posluha in ogleda!

info: Teatro Miela
P.zza Duca degli Abruzzi, 3 - Trieste
tel. ++39 040 365119
e-mail: stampa@miela.it
http://www.miela.it

Vstopnina: 15 eur

Alenka Gomboc

 - thumbnail