v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2003

Monocrome in Brazen v Klubu Gromka

Sexy, sladko-kislo, priporocamo ... Na pustni torek, 4. marca ob 22.h, bosta v Klubu Gromka (Metelkova mesto) nastopili skupini Monochrome in Brazen. Pankovska napetost in lagodnost skandinavskega popa sta se v skupini MONOCHROME (www.dimmak.com/monochrome)zdruzili z nezino jazza.

Skupina iz Stuttgarta (Nemcija) je leta 1990 nastala iz ostankov hardkor zasedbe Downbreed. Monochrome dajo dosti na stil. Ki je cist in izbrusen. V pesmih se krhki instrumentalni dueti prelivajo s cutnim glasom pevke Ahlie Schaubel, ki jo sunkovito zamenja hripavi Marc Calmbach, oba pa v verzih suceta glas med anglescino, francoscino in nemscino. Poleg dveh kitar, basa in bobnov zvok Monochrome vrtinci tudi elektronski pis. Obvezujoce.

Zasedba:
Marc Calmbach -- glas
Ahlie Schaubel -- glas
Helm Pfohl -- kitara
Marten Thielges -- kitara in programiranje
Dominik Thomann -- bas
Bernhard Hahn -- bobni

in

Svicarji BRAZEN (www.snuffrecords.com/brazen) so lahkotni in tezaski obenem. Odvisno od pocutja. Njihov ,emo\', ,post\' in kar je se takih oznak za melodicen hardkor, primerjajo tako s Slint kot Fugazi, vendar njihovi mastni kitarski rifi in zapletene harmonije tezko zapolnijo ugoden predalcek. V Ljubljani in Ilirski Bistrici so nastopali ze pred stirimi leti in nekateri se pomnijo lutko ubogega Smrkca, ki se je vrtincil nad klubom Channel Zero.

Zasedba:
Thibault Grleni Kitarist
Robin Kitarist
Loic Basist
Mark Bobnar

Toplo vabljeni!!!

Hripav glas ::
http://www.metelkova.org/gromka/hripavglas.php

 - thumbnail