v rubriki dogodki:
.. / / / 14.07.2014 13:12

OverJam International reggae festival

Že drugo leto se bo med Sočo in Tolminko odvijal OverJam International reggae festival, ki letos poteka med 13.8. in 16.8. Festival je z lansko uspešno izvedbo presegel pričakovanja tako obiskovalcev kot organizatorjev, ki niso pričakovali takšnega obiska. S strani obiskovalcev pa lahko rečem, da je bil festival odličen, dobra organizacija, super koncerti in vzdušje.

Že lansko leto smo lahko poslušali zveneča imena kot so Inner Circle, Barrington Levy in Protoje, letos pa bo poleg svežih reggae imen in legend reggae glasbe, nastopil tudi svetovno znan pop reggae zvezdnik Shaggy, ki ga vsi poznamo po uspešnici Boombastic.

Na festival prihaja tudi Chronixx, sveže ime iz Jamajke, ki z albumom Dread & Terrible naskakuje vrhove reggae lestvic in trenutno velja za enega izmed najbolj zaželenih reggae izvajalcev. Poslušali bomo Dub Inc., francosko družbenokritično zasedbo in zavzetega rastafarijanca ter zveneče ime, ki prihaja iz Jamajke, Luciano. Poleg svežih imen pa prihajajo tudi Zion Train in Macka B, stari znanci na slovenskih reggea odrih.

Tako kot lansko leto tudi letos festival ponuja 3 prizorišča, Dub Area, Live Stage in Roots'n'Culture Beach Yard. Čez dan se bodo odvijale različne delavnice plesa in bobnov.

Ana Žekar - avatar

Ana Žekar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 14.07.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Overjam International Reggae Festival - thumbnail

Overjam International Reggae Festival