v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2005

Rapetek No. XII: BiH hiphop v Ljubljani

V sklopu prireditev "Rapetek" na Metelkovi prihajajo 28.01.2005 v Galo Halo eni glavnih protagonistov bosanske rap scene: Frenkie, Disciplinska komisija, Dj Soul in Infuzija. Pričetek bo ob 22:00, vstopnina pa znaša 1.200 SIT do 23h, 1.500 SIT po 23h.

Frenkie je na rap sceni znan predvsem zaradi sodelovanja z Edo Maajko, tokrat pa se bo predstavil s povsem svojimi komadi, ki bodo v kratkem izšli pod skupnim imenom Odličan CD. Ta izdelek bosanske rap produkcije je letos eden od najtežje pričakovanih CD-jev, razlog zato pa se skriva v Frenkiejevem odličnem "flowu" in v adrenalina polnih "batlle" komadih.

Frenkie je skupaj z Edo Maajko tudi član zasedbe Disciplinska komisija, ki se bo v Ljubljani tokrat predstavila prvič. Tako bo moč videti tudi ostale člane "komisije" - talentirana MC-ja Hamzo in Mira ter DJ Soul-a.

Slednji bo na koncertu poskrbel za glasbo med nastopi. Sicer je DJ Soul tudi osrednja oseba razvpite oddaje FMjam in vse bolj obiskane strani www.fmjam.com (na tej strani lahko vsak ponedeljek zvečer slišite oddajo). Obe, tako oddaja kot internetna stran sta središče bosanskega rap-a.

V zasedbi Infuzija najdemo MC-ja z dolgoletnimi izkušnjami: Amok in Kwonel imata ravno tako bosanske korenine, vendar živita in ustvarjata predvsem v Nemčiji. Predstavila se bosta s komadi iz mixtape-a Informativni program.

Dijana

 - thumbnail