v rubriki dogodki:
.. / / / 04.04.2002

RDYO Cool Steps Reload: DJ Patife & MC Stamina

Z velikem veseljem v srcu in solzo v očeh vas obveščamo, da bo v soboto 6. aprila v Ljubljani (klub SubSub) na Radyoyo Reload večeru, ponovno gostoval dvojec, ki se giblje na relaciji Sao Paolo - London. Gre za večer v sklopu turneje Cool steps, kjer DJ Patife & MC Stamina širita zavest o pozitivnem, sexy in funky, s sambo obsijanem drum.n.bassu.

Po izjemno odmevnem in zelo uspesnem novemberskem gostovanju, ko sta DJ Patife & MC Stamina prvic nastopila v Sloveniji, se oba fanta tokrat z velikim veseljem vracata - ce vas prejsnjic ni bilo, ju tokrat nikakor ne zamudite.

DJ Patife je bil nominiran za "Najboljšega tujega Drum 'n' Bass producenta leta 2000 po izboru Knoledge Magazina. Pri 25 letih se DJ Patife nevarno približuje statusu "superstar DJ-ja" tudi v svetovnem merilu, ne le v rojstni Braziliji, kjer je to ze lep čas.

Rojen in (se vedno) živeč v Sao Paolu, clubbing in dance prestolnici Braziliji je Patife (skupaj z najboljšim prijateljem in produkcijskim partnerjem DJ Markyjem) danes kvalificiran kot eden od največjih talentov na DJ in produkcijskem področju in tisti, ki je postavil Sao Paolo na drum.n.bass zemljevid.

Tako kot Markyja, sta Patifea leta 98 opazila Bryan G In Jumpin Jack Frost in obema izpolnila dolgoletno željo - povabila sta ju v London in v roku parih mesecev je Patife (skupaj z Markyjem) postal Interantional resident legendarnih četrtkovih drum.n.bass večerov Movement (Bar Rumba, London).

Se vedno sta oba deležna izjemno močne podpore v večini vodilnih dance publikacijah, februarja 2001 pa je bil tudi Patife nominiran za edine drum.n.bass nagrade na svetu - Knoledge Awards, nominacija za Best International producer, medtem ko je Marky odnesel nagrado za Best International DJ-ja. Patife je (skupaj z Markyjem) za V Recordings spomladi izdal BRAZIL EP, v kratkem pa prihaja tudi Long Play verzija brazilske produkcije, album The Brazilian Job. Tokrat Patife nastopa znotraj promocije svojega najnovejsega samostojnega albuma Cool Steps.

MC Stamina je 23-letni londončan, ki je svojo glasbeno pot začel leta 1994, ko je vsak mesec svojo žepnino v celoti zapravil za plošče in kmalu zatem začel pisati tekste - za začetek za zabavo, vendar je kmalu ugotovil, da je talentiran. Najprej se je vokalno preizkušal na piratskih radijskih postajah in velikih, zgodnje jungle, rave zabavah, leta 1996 pa pristal na postaji Rinse FM in začel MC-jati za DJ-ja z imenom Flight in Ruffstuff, ki sta ga kasneje tudi predstavila promoterjem ekipe Movement, kjer je danes njegov dom. Stamino opisujejo kot nekoga, ki lahko v vsakem trenutku pripomore k boljši atmosferi v klubu - brez kričanja in neumestnih, pogosto precej izrabljenih fraz, je s svojim petjem in repanjem fantastičen dodatek Patifovemu sexy, s sambo začinjenemu & izjemno funky DJ setu.

gosta:
DJ PATIFE / sao paolo, brazilija
MC STAMINA / london, uk

rezidenta
JAMirko in Pier [rdyo]

Vrata se odprejo ob 23.00.
Vstopnina 1700; rdyo_ip 1400 sit
klub SubSub / pod halo Tivoli / Celovška 25 / Ljubljana

Za Radyoyo

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Patife - thumbnail

Patife