v rubriki dogodki:
.. / / / 04.06.2004

Rock in Izola 2004

Poleti se bodo rockerji spet zbrali v Izoli. Organizatorjem lani odpovedanega festivala Rock in Izola je uspelo za enodnevni festival 6. julija 2004 na eno mesto privabiti tri legendarne rockerske skupine Deep Purple, Status Quo in Cheap Trick.

Organizatorji pričakujejo, da bo ta enkraten spektakel privabil med osem in deset tisoč ljubiteljev klasičnega rocka iz Slovenije, Italije, Hrvaške in še nekaterih držav bivše Jugoslavije, kot tudi rockerje in ljubitelje festivalskega vzdušja iz južne Avstrije ter Nemčije, kjer bodo vstopnice prav tako naprodaj.

DEEP PURPLE ni potrebno posebno predstavljati, saj so ena največjih rock skupin vseh časov. S svojo glasbo veljajo za utemeljitelje klasičnega hard rocka in pionirje heavy metala.

STATUS QUO so eden najuspešnješih britanskih blues/boogie rock skupin vseh časov. Njihove skladbe so se desetletja redno uvrščale na britanske in tudi druge glasbene lestvice.

CHEAP TRICK prihajajo iz drugega filma. So lastniki albuma At Budokan, ki danes velja za enega najboljših koncertnih rock albumov vseh časov. Čeprav že dolgo niso imeli pravega hita, pa vsaj v ZDA še vedno veljajo za nepremagljiv koncertni bend, ki obvladuje tudi največje stadione. Zato trenutno niso brez razloga posebni gostje na veliki turneji Aerosmith.

Uradna stran z natančnimi podatki festivala se nahaja na www.rockinizola.com.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Ian Gillian in za bobni Ian Paice - thumbnail

Ian Gillian in za bobni Ian Paice