v rubriki dogodki:
.. / / / 07.10.2003

Space Night Cosmorama v Celju

Na predpraznični dan, četrtek 30. oktober 2003, se na celjsko sejmišče med 21.00 zvečer in 7.00 zjutraj vračajo odredi plesne glasbe. Vplivna slovenska organizatorja plesnih prireditev, Space Group in Explicit Musick sta združila znanje in izkušnje ter pripravila Space Night Cosmoramo; v prostorni hali L bodo plesne ritme vrteli izbranci tehna, housea in progressive, osrednja zvezda prireditve pa je duet Slam.

Space Night Cosmorama bo obiskovalcem nudila tri plesišča; tehno kvadrant Zeta Reticula, house kvadrant Sigma Draconis in progressive kvadrant Alpha Centauri.

Tehno kvadrant Zeta Reticula bo tokrat namenjen predvsem ljubiteljem tršega tehno zvoka; imena kot so Gaetano Parisio, Oscar Mulero, Marco Remus ('loudmeister') in brazilski Pet Duo so skorajda zagotovilo za pokanje bobničev in pravi izkoristek Martyn Audio Sound Systema. Poleg njih bodo različne tehno variacije spuščali tudi Umek, Simon Digby, Veztax in famozna škota Slam.

Slam slovita po kvalitetni glasbi, ki ne podlega tržni logiki. Škotski ustvarjalci (poleg Orda in Stuarta je 'nevidni' član Slam še Dave Clarke, ki skrbi za management) pravijo: "Vedno smo šli čez proračun, samo da je noč izpadla dobro." Takšen odnos se odraža tudi na upravljanju njihove založbe Soma Records, ki je, navkljub vsem spremembam, uspela obraniti neodvisnost. In se je splačalo, še posebej s Silicone Soul in Daft Punk.

-Vsak komad smo naredili iz dobička prejšnjega,? se spominja Orde. ?Soma je ena izmed redkih založb, ki je ohranila svojo integriteto,? še doda Stuart. Zato je Soma tudi najljubši izbor didžejev, čeprav gre včasih ven iz mode. Njihova glasba je ves čas enaka in sedaj je ponovno v trendu. Slam se zato tudi nikoli niso želeli preseliti v prestolnico Velike Britanije in postati 'le še ena londonska založba'.

House kvadrant Sigma Draconis sestavlja pestra združba house didžejev vseh vetrov. Britanske barve zastopata priznana Peace Division, iz slavne ibiške Pache prihaja privlačna Avstralka Sarah Main, madžarsko založbo Pornstar Records zastopa njen lastnik Tommyboy, domače barve pa nosita Shark in Aleksij.

Progressive kvadrant Alpha Centauri gosti 'letečega' Nizozemca Luciena Foorta, progressive legenda Sasha o njem pravi: "Rad imam Foorta, njegove stvari so neverjetne. Hudičevo funky. Njegove plošče imajo osupljivi groove in feeling housea. Še več, zlahka jih uporabiš tudi v trance setu, kar je zelo redko." Foortu bodo družbo delali Crazy Lemon, Krisz in Robert G. Roy.

Prizorišče dogajanja Space Night Cosmorame je prostorna hala L, najsodobnejša, vrhunsko opremljena hala Celjskega sejmišča, ki bo, navkljub velikosti, preurejena v manjše, bolj domačne klubske ambiente. Za notranji dizajn prostora skrbi Nanda Banda, za vizualne animacije B1ST.

Več informacij najdete na explicitmusick.com/cosmorama.

Spacenight Cosmorama - thumbnail

Spacenight Cosmorama