v rubriki dogodki:
.. / / / 05.11.2003

V Izštekanih tokrat Zoran Predin z Živimi legendami

Mesec je seveda naokoli in v petek, 14.11., bo Val 202 od 22.25 dalje zasedel Jure Longyka z oddajo Izštekani. V goste tokrat prihaja legenda Zoran Predin, ki pa z igrivo lahkotnostjo kljubuje času in modernim glasbenim smernicam, s seboj pa bo pripeljal skupino prekaljenih glasbenikov, oziroma Živimi legendami.

Zoran Predin v oddaji ne bo prvič, saj je bil gost že daljnega leta 1995, ko je gostoval z ansamblom Šukar (najbrž se vsi dobro spominjate velike uspešnice Mentol bonbon), leto kasneje pa se je z isto zasedbo predstavil še na eni zelo redkih živih izdaj Izštekani v ljubljanski Dakoti.

Če bi želel opisati, kaj vse se je z Zoranom dogajalo vmes, bi porabil stran ali dve, zato zgolj na kratko. Zoran je redno izdajal plošče, ki so kot po pravilu postregle z nekaj uspešnicami, obenem pa je precej pogosto menjal spremljevalno zasedbo, vseskozi pa je ostal stari, dobri Zoran Predin.

Žive legende so sestavljene iz starejših in hudo izkušenih glasbenikov ter nekaj mlade moči, o katerih bomo v prihodnjih letih še veliko slišali. Andrej Veble, Danilo Ženko, Igor Bezget, Mario Modrinjak, Izidor Leitinger in Nino Mureškič so tisti, ki tvorijo zanimivo instrumentalno zmes, ki bogati in nadgrajuje duhovita, šarmantna, kritična in ironična ter tudi ljubezenska Zoranova besedila.

Zanimivo bo slišati, kako bo skupina izkušnje, ki si jih je nabrala z nastopanjem na Irskem, uporabila in izkoristila v Izštekanih, ki glasbenikom vsakič znova postavijo kakšen nov izziv. Jim bo uspelo vzpostaviti primerno vzdušje v velikem in precej oziroma skoraj povsem praznem studiu?

Na vse odgovore bo treba počakati dober teden dni! Ne preslišite nove izdaje Izštekanih!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Andrej na basu in Zoran - thumbnail

Andrej na basu in Zoran