v rubriki dogodki:
.. / / / 24.04.2009 00:13

X. tradicionalni Anti-fa fest na Metelkovi

Tradicionalni kulturno-politični festival, ki je del mednarodne antifašistične mreže, ki promovira strpnost, solidarnost, pomoč in sodelovanje med vsemi ljudmi ter se zavzema za opustitev vseh meja med ljudmi, narodi, rasami, kulturami, spoli in razredi se bo zgodil v soboto, 25. aprila v in pred klubom Gromka na Metelkovi.

Letos festival izzvanja v jubilejni 10. izdaji, ob tej priložnosti pa praznujemo tudi R.A.F.A.L.-ov 10.rojstni dan!

21:30: žonglersko ognjeni performans Cirkusa pri koritu

22:00 Schengenska kuhinja: Kuhinja uPora

22:00 Klub Gromka:

Romuni Pavilionul 32 so v svojem petletnem obstoju preigrali že večino Evrope, pri nas so bili lani na Balkanika Core festu. Igrajo hiter hc punk s socialno političnimi besedili.

Italijani Gelo igrajo metalizirani crust z brutalnim grinderskim vokalom.

Hijos del Pueblo je glasbeno politični projekt crust-grind zvoka, ki ga sestavljajo člani bendov Homo Homini Lupus, Frekvencija in Nulla Osta. Zamisel za projekt se je rodila v začetku leta 2007 kot ideja o bendu, kateremu je namenjena vloga instrumenta anarhistično/socialno angažirane propagande, daleč od slepega razumevanja in sprejemanja ideologije, sprašujoč se o lastnih željah in stališčih.

Pevec benda Ljubiša Samardžić pravi: "Bendu nismo hoteli dati klasičnega hardcore imena. Do ideje za ime Ljubiša Samardžić smo prišli čisto slučajno. Kot najstniki smo gledali vse njegove filme in Ljubiša nam je v spominu ostal kot velik igralec. Pomembno se nam zdi, da je v njegovih filmih vedno zmagala pravica."
Bend deluje že dobri dve leti, nastal pa je na ruševinah legendarnih AK47. Pred kratkim so izdali svoj prvi album Neka te naša ljubav vodi.

Ubvoz so trboveljski hc punk bend, v njihovih komadih pa se mešajo vplivi od punka do crustcora.
www.myspace.com/ubvoz

Vstopnina: 6€

Za R.A.F.A.L.

Plakat - thumbnail

Plakat