v rubriki dogodki:
.. / / / 03.04.2012 14:38

2. Philips Fashion Week, 1. dan: revija mladih talentov

Včeraj se je ob 17. uri uradno začel slovenski teden mode v Kinu Šiška v Ljubljani z okroglo mizo DNA slovenskega modnega oblikovanja. Do 20.00 pa so potekale priprave mladih talentov, šolanih modnih oblikovalcev in oblikovalk, ki so bili sprejeti na Philips Fashion Week. To je novost, ki je podaljšala letošnji teden mode, zanimalo pa nas je, kaj o tem menijo gostje in poznavalci.

Predstavilo se je enajst mladih kreatorjev, med katerimi Peter Movrin, ki je publiko presenetil z črnimi obraznimi maskami in drznimi kreacijami temnejših barv in dodatki umetnih materialov, Petra Zorec je navdušila z belo barvo svojih kreacij in nosljivostjo.

Diana Ljubičič je nadaljevala z pleteninami in zanimivimi materiali ter skladnostjo barv, ki so navdušile tudi modno poznavalko Lorello Flego: »Diana mi je zelo blizu, ker ima res ženstveno lepo modo.« Anđela Lukanovič je svojemu delu dala futuristični pridih z nekaj močnimi poudarki rdeče barve, njeno obleko iz prejšnje kolekcije pa je oblekla tudi Lorella Flego, ki je s tem želela izraziti podporo mladim oblikovalcem.

Ana Jelinčič je navdušila predsem ženski del publike z izjemno nosljivimi kreacijami, prav tako Nena Florjančič. Alice Bossman je navdušila široko publiko, njena sestra Karin je povedala: »Ponosni smo na Alice, spet nas je pozitivno presenetila, sedaj pa čakamo, kaj bo.«

Nataša Peršuh nam je povedala: »Te revije sem se zelo veselila, bila je najbolj ekspresivna in kreativna, mladi s prodajo še niso obremenjeni.« Oblikovalci, ki so nastopili na včerajšnji reviji so izšolani, pa vendar mladi, pozna se, da smo na stičišču idej, v Ljubljani.

Matevž Faganel, ki se bo danes predstavil v drugem sklopu modnih revij pravi: »Sem velik fan Ivana Rocca, všeč mi je tudi, da so delali nesimetrične digitalne vzorce, pri Anđeli Lukanovič.« Kaj bomo videli danes je po njegovih besedah še presenečenje.

Nastja Hrobat - avatar

Nastja Hrobat

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 12.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 14 člankov.

2. Philips Fashion Week 1. dan: revija Mladih talentov - thumbnail

2. Philips Fashion Week 1. dan: revija Mladih talentov

Foto: Alja Kink / Alja Kink Photography