v rubriki dogodki:
.. / / / 09.02.2010 10:49

Še pomnite, prijatelji? navdušili v Hali Tivoli

Skoraj 5 urni maraton pod taktirko Dragana Buliča je 4. februarja 2010 na dogodku poimenovanem Še pomnite, prijatelji? združil staro in mlado. Na Bulstocku, kakor je dogodek poimenoval Andrej Šifrer je okoli 2000 obiskovalcev uživalo v slovenski glasbi izpred 30, 40 let oz. še več let!

Dragan Bulič je tako skozi koncert obujal spomine na stare čase in na živem dogodku predstavil v bogato zgodovino slovenskega popa in rocka. Mladina je lahko imela priložnost slišati legende, ki so jih moderni disk džokeji s komercialnih postaj pozabili (ali pa niti ne poznali), starejši obiskovalci pa so z nostalgijo v srcu poslušali svoje mladostne idole.

Dragan Bulič, legendarni glasbeni novinar (intervju z njim je pred nekaj leti napisal Matic Slapšak), je koncert več kot odlično povezoval. Zamudniki boste lahko posnetek slišali in videli v CD in DVD izdaji, del dobička pa bo podaril zvezi Sonček.

Na dogodku so nas tako zabavali: Bumerangi, Stari mački: Lado Leskovar, Eva Sršen, Lidija Kodrič in Metka Štok, Čudežna polja, Aleksander Mežek, Ultimat s Simono Vodopivec, Rudolfovo, Rdeči dečki z Edvinom Fliserjem, Andrej Šifrer, Tomaž Domicelj in Drago Gajo, Srce z Janezom Bončino - Benčem, Bor Gostiša Blues Band, Dekameroni, Jernej Jung in prijatelji, Oko, Ave, Prizma, Predmestje, Milan Petrovič Band in za konec Stari Mački in Lado Leskovar in maratonski koncert poln emocije in glasbene vzgoje je bil ob pomoči mož v modrem končan.

Dragan Bulič si je zagotovo zaslužil nominacijo za katero od prestižnih nagrad (Viktor, Slovenec leta, ...) v slovenskem medijskem prostoru, saj kaj takega ni uspelo še nikomur, projekt Še pomnite, prijatelji? pa bi moral oditi na turnejo v vsako slovensko vas, kraj ali zaselek!

Osebno pa bi ogleda koncerta zapovedal vsem šoloobveznim otrokom: naj spoznajo bogato glasbeno zgodovino namesto instant uspešnic glasbenih korporacij in domačega pofl podn popa. Vsaj učitelji glasbene vzgoje bi ogled DVD-ja uvrstili v kurikulum izobraževanja mladine.

Naj živi slovenski rock!

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Še pomnite, prijatelji? v Hali Tivoli - thumbnail

Še pomnite, prijatelji? v Hali Tivoli

Foto: Veso Art / veso-art.com