v rubriki dogodki:
.. / / / 10.03.2014 14:10

V Kinu Šiška nastopil Frank Turner

Kino Šiška je tokrat gostil Franka Turnerja & The Sleeping Souls, ki so se po izdaji nove plošče Tape Deck Heart, odpravili na turnejo skupaj z Ducking Punches iz Anglije in Andrew Jackson Jihad iz Arizone.

Koncert se je začel točno z nastopom Ducking Punches. Nenavadno se mi je zdelo, da je nastopil samo pevec Dan Allen, čeprav ima skupina pet članov, a se je vseeno zelo potrudil in nekajkrat je član skupine Andrew Jackson Jihad prišel igrati klaviature, da so pesmi zvenele bolj energično.

Po kratki pavzi so nastopili Andrew Jackson Jihad in spet sta na oder prišla samo dva člana in bobni so še vedno samevali. Pri eni pesmi je na oder prikorakal Frank Turner in sedel za bobne ter tako začel svoj večerni nastop kot bobnar skupine AJJ.

Nato je sledilo pospravljanje opreme, polnjenje dvorane in dočakali smo vrhunec večera; Frank Turner& The Sleeping Souls. Slišali smo lahko: Plain Sailing Weather, I Still Belive, Recovery itd. Da je bilo dogajanje na odru pesto, je poskrbel Turner s pesmico v naši slovenščini, večkrat se je zahvalil po slovensko, prav tako je polepšal rojstni dan oboževalki, da je z njim lahko igrala orglice in skoraj nisem mogla verjeti 1x je celo stage dajval in se res čez celoten koncert bil pozoren do množice, ki je z njim pela pesmi in skakala, stegovala roke v zrak in proti odru, kar je samo ustvarilo posebno, skoraj intimno atmosfero, ki jo lahko ima izvajalec s poslušalcem.

Kino Šiška je spet dokazala, da s pravimi skupinami, so tudi koncerti dobro obiskani, saj so tokrat največ kart pokupili Hrvati in Avstrijci, mi, smo bili v manjšini.

Martina Šoster - avatar

Martina Šoster

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.07.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Frank Turner & The Sleeping Souls - thumbnail

Frank Turner & The Sleeping Souls

Foto: Martina Šoster