.. / / / 13.04.2010 11:27

Battlefield: Bad Company 2 (na PS3)

Kaj, koga, česa!?! ŽVPL recenzira tud igre?!? Jup!! To pot smo v najljubšo napravico za izgubljanje časa in denarja (beri: PS3) vstavili Battlefield: Bad Company 2.

Dvojka v naslovu redko pomeni kaj dobrega. Preden začnete tuliti, da to ni res in da sem navaden šalabajzer naj vam malo osvežim spomnim: naprimer s Policijsko akademijo 2 do 37. Pa recite, da se motim. Pri špilih je logika podobna. Vzemi nek spodoben špil v katerem smo uživali, najdi spodoben in sodoben engine (če je slučajno out of date, če ne uporabi istega ;)), malo nove barve, kakšno novo orožje in ... hip, hip, hip strašen trik in imamo nov, novcat špil ... Sedaj pa samo počakamo še na €.

So pa tudi redke izjeme ko številka 2, pomeni napredek, nekaj rahlo drugačnega - sploh v sicer že rahlo usmrajenem žanru, ki sliši na ime "first person shooter" ali "strelajčina" - (Half-Life 2, recimo prileti v glavo) "Slaba družba 2" vsekakor sodi v sledje. Maestro, muzika ...

Kdor še ne pozna Battlefield serije je pomebno povedati, da je bil multiplayer vedno glavna zvezda špila in tudi to pot ustvarjalci niso razočarali. Multiplayer preprosto rula. Bojišče je vsekozi spreminjajoča se gmota železja, betona, ljudi in švica (ki ga izpustite ko se truditi nadzirati vse mogoče in nemogoče situacije).

Taktično uničenje ali uniči kar hočeš

Pametni dečki so tudi to pot vkomponirlai nekaj kar sliši na ime "tactical destruction", kar je fensi ime za popolno uničenje vsega kar vidite okoli sebe. Stavbe, drevje , barake, ograje .... U name it - U can destroy it :). Sumite, da se ostrostrelec skriva v hiši nasproti? Hop cefizelj v najbljižji tank in udri po sovragu. Ni več hiše in ne ostrostrelca :). Tako v trenutku dobite novo dimenzijo - vseskozi spreminjajoče se bojišče.

In ko smo že pri tanku. Vozila so prav tako boljši del špila. Vozite lahko resnično vse: od helikopterjev, tankov, tovornajkov, motorjev, džipov, UAV-jev ... Vse je lahko vodljivo in popolnoma intuitivno in kar je najboljše skoraj z vsemi lahko sejete neznansko paniko med svojimi sovragi.

Izbirate lahko med 4 različimi standardnimi skupinami (Assault, Engineer, Recon, in Medict) zadeva je dobro uravnotežena in v veliki meri temelji na timskem delu. Saj sami ne boste storili ničesar ali skoraj ničesar. Če boste v stilu Ramba začeli jurišati in nažigat okoli sebe, boste kmalu obležali v mlaki krvi. Skratka, že samo zaradi multiplayerja je špil vreden vašega nakupa. Če ste pa tako kot nekateri pripadniki singelplayer kampanj pa naj rečemo še kakšno o tem.

Eno osebna akcija, ki ne poneha

Singel player vas s kratkim uvodom takoj vrže nazaj v stari vod z znanimi kameradi, ki so še vedno zabavni in kar je najbolj pomembno, med bitko vam ne hodijo niti najmanj v napoto. Kampanje so še bolj "kinematične", bolj dramatične kot v enki. Malo se mi sicer zdi, da so "špeglali" proti drugi dvojki, proti Call of Duty: Modern Warfare 2 namreč.

Pa vednar akcija ne poneha niti za trenutek ... kar nikakor ni slaba lastnost. Vsekakor je umetna inteligenca kar zoprna in velikokrat boste "puzali" okoli sten in kamnov saj so vaši nasprotniki na trenutke kar preveč natančni (šalabajzerji eni :)), ampak vseeno se jih, da ugnati v kozji rog. Tu velja omeniti, da ni co-op moda , kjer bi se lahko s prijateljem skupaj spoprijela in končala singleplayer kampanjo.

Solidna enoosebna in odlčna multiplayer streljačina

Skratka kaj poreči o špilu. Solidna in zanimiva singleplayer kampanja, ki vas bo zabavala kar lepo število ur in res odličen multiplayer, katerega boste gulili do nezavesti. Brez pretiravanja ;)

In še nekaj. Prosim brez noobov (video navodila spodaj) ;)

Ocena: 9/10 ... Aaaaa, ratatatata, kabuuum, KAAABUUUM ;)

***

Battlefield: Bad Company 2 za PS3 nam je posodilo podjetje Colby d.o.o.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Battlefield: Bad Company 2 - thumbnail

Battlefield: Bad Company 2