v rubriki šoubiznis:
.. / / / 08.03.2010 09:41

82. oskarji podeljeni (v 52 slikah)

Včeraj zvečer (za Evropejce danes zjutraj) so bile podeljene najprestižnejše filmske nagrade Oscar, veliki zmagovalec in prva ženska dobitnica oskarja pa je Kathryn Bigelow, za film The Hurt Locker.

Ker sem bil lani do asfalta, sem letos malce bolj priden in se nisem udeležil guvernerjevega žura (zdajle pa šibam na after Vanity Fair party, kjer se bom končno lahko nacedil z meni tako ljubim Moet & Chardonom, mogoče ujamem še pijano Miley Cyrus ...

Zmagoslavje The Hurt Locker

Kaj reči o letošnjih oskarjih: Avatar pogrnil po celi črti: dobil je le tri nagrade, pa še to v nepomembnih tehničnih kategorijah (umetniška režija, kinematografija in vizualni učinki), medtem ko je bivša žena Jamesa Camerona Kathryn Bigelow s filmom THe Hurt Locker (v Sloveniji preveden kot Bombna mislija) dobila oskarje za najboljši film, najboljšo režijo (prva ženska dobitnica), montaža slike in zvoka, mešanje zvoka in originalni scenarij. Skupaj šest od devetih nominacij.

Glavne in stranske nagrade

Nagrade za glavne vloge sta pri moških odnesla Jeff Bridges (za vlogo v filmu Crazy Heart, ki je dobil še oskarja za najboljšo originalno pesem) in Sandra Bullock, dobitnica letošnje Maline, nagrade za najslabšo igro, je za vlogo v filmu The Blind Side dobila oskarja.

Nagradi za stranski vlogi sta dobila Mo'Nique za vlogo v filmu Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire in Christoph Waltz za vlogo v Neslavnih barabah (Inglorious Basterds) Quentina Tarantina.

To je od mene vse, grem na šampanjček, ... vse zmagovalce najdete na Oscar.com ;)

Fotografije: ©A.M.P.A.S.

***

Za ŽVPL, iz filmskega in gala Los Angelesa, ZDA

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

Christoph Waltz prejema Oscarja za najboljšo moško stansko vlogo / foto: Erik Ovanespour / ©A.M.P.A.S. - thumbnail

Christoph Waltz prejema Oscarja za najboljšo moško stansko vlogo / foto: Erik Ovanespour / ©A.M.P.A.S.