.. / / / 28.09.2009 18:12

237 razlogov zaradi katerih ženske seksajo

Te dni je izšla knjiga z naslovom Zakaj ženske seksajo (Why Women Have Sex) in kot poroča britanski Guardian je teh razlogov vsaj 237! Tako sta ugotovila psihologa Cindy Meston in David Buss, avtorja knjige, ki že v naslovu povesta, da motivacij za seks pri ženskah veliko: od avanture do maščevanja (in vse vmes).

Nihče od znanih seksologov v raziskavah ni vprašal žensk zakaj seksajo, kakšna je njihov motiv za seks, vsi so le predvidevali. Mestonova in Buss pa sta 1.006 žensk z vsega sveta vprašala, kakšni so njihovi motivi za seks in naštela kar 237 različnih razlogov .

Tako izsledki raziskave v knjigi Why Women Have Sex kažejo na vse kaj drugega, kot smo mislili do sedaj, še več, večina od njih nima zveze z romantiko ali užitkom.

Za mir in v zameno

Raziskava je pokazala da so ženske moškim (v večini) spolno privlačne zaradi fizičnih karakteristik, medtem ko večino žensk moški ne privlačijo fizično, ampak so razlogi ponavadi zelo drugačni: največkrat omenjeni pa je, da se zagotovijo mirno življenje in v zamenjavo za opravljanje kakšnega dela v gospodinjstvu ...

Najbolj sočni razlogi

Med temi najbolj zanimivimi odgovori so bili še:

  • da mi ni dolgčas in da se s čim zamotim,
  • ker se mi moški zasmili,
  • da izpopolnim svoje seksualne spretnosti,
  • ker mi je moški plačal večerjo,
  • da mi popusti migrena oz. da se sprostim,
  • seksam z grdimi moški, ker malo testosterona pomeni, da ne bo varal,
  • da se prenehava kregati,
  • da bom bližje bogu,
  • ... ipd, itd ...

V raziskavi je kar 60 % anketirank je priznalo, da je spalo z moškim, ki ni bil njen partner, medtem ko so le tega imele. Ni kaj, fantje, da boste zaradi česa ženske seksajo in še kaj, bo treba kupiti knjigo! Ker je funt nizek, predlagam da jo naročite na Amazonu ;)

Še bolje pa je, da vaše punce, dekleta, žene vprašate po resničnih razlogih in jih brezplačno delite to z nami v komentarjih. Oziroma še bolje, da to izvemo kar od žensk iz prve roke!

Torej, ženske: kakšni so vaši motivi za seks?

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

237 razlogov zakaj ženske seksajo / vir: flic.kr/p/6Wed4V - thumbnail

237 razlogov zakaj ženske seksajo / vir: flic.kr/p/6Wed4V