.. / / / 19.07.2004

Doom 3 prihaja

Ena izmed redkih iger, ki je znana tudi ne-igričarjem, je že davno dosegla in presegla mitski status bo sedaj po resnično dooooolgem čakanju 3. avgusta končno ugledala luč sveta in se bo predstavila širši svetovni javnosti. Prihaja Doom 3.

Po tem ko so predstavitev Half-lifea 2 (za nepoučene še ena zelo legendarna igrica), prestavili za nedoločen čas zaradi kraje izvorne kode, je nam igralniškim freakom preostalo samo še na dolgo čakanje nadaljevanja na eno izmed najbolj vplivnih in revolucionarnih iger, kar jih kadarkoli skakalo po naših ekranih. In sedaj smo končno dočakali.

3. avgusta naj bi prvi CD-ji bili dostopni v trgovinah, seveda je tukaj govora o ZDA. Evropa bo pač morala počakati kakšen dan. Najprej naj bi Doom 3 dočakali v Angliji (6. avgusta). Na petek 13. avgusta (Tukaj nekje se pojavi muzika iz Zone somraka:), pa bo ostala Evropa dobila svoje kopije Dooma.

Igra bo narejena na čisto novem 3d enginu, ki naj bi po besedah ustvarjalcev (id) presegel vse dosedanje. Kar sodeč po fotografijah in nekaj trailerjih definitivno drži, vsekakor pa je potrebno počakati, da bomo zadeve dobili na domače mlinčke.

Potrebno je še omeniti, da bodo pri Activsion-u posrebeli tudi za druge platforme in operacijske sisteme. Tako planirajo izdajo Xbox verzije nekje v jeseni. Prav tako pa planirajo izdelavo Linux in Mac verzije, nažalost pa datuma še nista določena.

Po več kot šest letnem čakanju mislm, da smo si jo več kot zaslužili.

Več na Doom 3

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Doom 3 - thumbnail

Doom 3