.. / / / 05.12.2000

Koliba in novo leto

Zgodba se začne takole: na Silvestrovo je nekje v hribih stala neka čisto povprečna koliba. Lahko bi ji rekli tudi vikend, ampak ji bomo rekli koliba. V resnici je bila koliba res vikend, v katerem je druščina deklet in mladcev praznovala novoletne praznike, čemur bi lahko z drugimi besedami rekli, da so pili k' norci med tem, po tem ali pred tem pa so si izmenjavali zadostne količine sline in ostalih življenjskih tekočin.

Torej: druščina se je odpravila do takoimenovane kolibe, vikenda, ... že tri dni pred Silvestrovim in seveda so se oborožili s primernimi (enormnimi) količinami alkohola, primernimi (nujnimi) količinami hrane, zadovoljivimi količinami opojnih substanc (cigaret, cigaretam podobnih snovi, cigar, ...) in seveda ducat škatlami kondomov na osebo. Kolona avtomobilov se je vila po vijugasti cesti in ko so končno parkirali pred zasneženo kolibo, jih je le-ta pričakala zaprtih vrat. Na srečo je imel pobudnik novoletnega žuranja pri sebi ključe in hitro odprl vrata, tako da je bila koliba vsem na voljo. Nekateri so razpakirali stvari, se namestili na svoja (takrat izbrana) mesta, drugi pa so se usedli po načelu KPTS (Kamor padem, tam sedim) in začeli neusmiljeno piti. Lahko bi se reklo, da se je takrat žur začel ...

Ženske so pripravile večerjo, moški del ekipe pa se je še vedno držal načela KPTS, ki so ga preimenovali v KPTP (Kamor padem, tam pijem). Ženske so načelo podprle in ga začele s pridom uporabljati. Splet dogodkov je narekoval, da je nekdo prekršil obe do takrat izglasovani pravili in se prikotalil do prve naprave za lansiranje zvočnih posnetkov v ozračje. Seveda je glasba, ki je prihajala iz glasbenih skrinj izzvala velikansko navdušenje in druščina se je kmalu spomnila novega pravila: KSNTP (Kar slišim, na to plešem). Tako so se vsi zvijali in se ovijali okrog sosednjih teles, nekateri pa so si izmislili novo načelo, ki so ga začeli tudi s pridom uporabljati. Glasilo se je takole: KPTP2 (Kar potipam, to pobožam). Tako se je vse več osebkov iz naše žurabilne druščine zvijalo, tipalo (pionirji so tipali že tudi na intimnih mestih, ostali pa so jim v toku večera sledili), divjalo, pilo in le redki so se še vedno držali načela KPTP. Lahko bi se reklo, da so slednji trpeli pomanjkanje nasprotnega spola, zato so se morali pač zadovoljevati s steklenico, oz. steklenicami. Temu načelu so dali ime KSNOMNTS (Kar si natočim, oz. mi natočijo, to spijem). Zaradi dolžine izreka so se strokovnjaki odločili za skrajšanko: NTS (Natočim ter spijem).

Večer je bil več kot neverjeten, in tisti, ki so si zaželeli malce več magije, so si izmislili novo pravilo: KZTS (Kar zrolam, to spoham). Seveda so se glave udeležencev tega pravila dodobra zarolale in povzročile tudi nastanek novega načela KPVPTG (Kogar povabim v posteljo, ta gre). To načelo se ni prijelo v taki meri kot ostala, vendar pa je treba priznati, da so imeli nekateri tudi privilegij, da so načelo poizkusili v vsej svoji veličini. Ostali so se še vedno držali načel KPTS, KPTP, KSNTP, KPTP, slednji so še vedno upali, da bodo prišli tudi do faze KPVPTG. Večer se je končal z nekaj primeri KSTP (Kar spijem, to pobruham), vendar ga ne gre zamenjevati s KPTS. Nekaj, oziroma večina, pa je ubrala pot KOTZ (Kjer obležim, tam zaspim). Noč se je počasi prevesila v jutro in kolibo so pobožali prvi zimski sončni žarki.

Okoli neke ure, ki je bila čisto prezgodnja za vstajanje, se je nekaj vstajalnih "vstaja-o-patov" zbudilo in začelo živeti naprej. Tako so se počasi in z muko prebudili tudi ostali, le nekateri so še spali. Vsem pa se je porajalo novo, jutranje načelo: MIKSWP (Mačka imam, ker sem včeraj veliko popil). Bolj inovativni med njimi so iz rokava stresli metodo KSSKI (Klin se s klinom izbija), ki se navezuje na metodo KPTP (Kamor padem, tam pijem - za vse tiste, ki ste že pozabili). Dan in večer sta minila brez posebnih presenečenj, družba se je držala vseh dotedanjih načel, uvedli so le še enega: DMHKBC (Dej mi hrano, ker bom crknu). Nekateri so poleg ostalih pravil / načel / metod še vedno uporabljali metodo KPVPTG, vendar bolj ali manj uspešno.

Dnevi so tekli, ekipa žurologov se je v viskogorski kolibi neizmerno zabavala, upoštevajoč vsa pravila žuranja, lahko pa povem, da se je večini KPVPTG-patov, ki so si tako želeli oditi na izlet v spalnico, želja tudi uresničila, seveda predvsem zaradi pravila NTMNG (Nad taužnt metrov ni greha) in njegovega kompanjona NTPMJGČNG (Nad taužnt petsto metrov je greh, če ne grešiš).

Zabava je bila ena najboljših v tem letu, in kot so ugotovili na Silvestrovo, tudi zadnja, zato so se po voščenju v stilu načela SNL (Srečno novo leto) podali novim žurerskim dogodivščinam naproti. Kaj pa vi???

Za konec želim vsem skupaj SNL, čim več KPTS, KPTP, KPVPTG in čim manj MIKSVVP in KOTZ.

Za konec pa še "slovarček" vseh uporabljenih skovank v temle članku:
KPTS - Kamor padem, tam sedim
KPTP - Kamor padem, tam pijem
KSNTP - Kar slišim, na to plešem
KPTP2 - Kar potipam, to pobožam
KSNOMNTS - Kar si natočim, oz. mi natočijo, to spijem
NTS - Natočim ter spijem
KZTS - Kar zrolam, to spoham
KPVPTG - Kogar povabim v posteljo, ta gre
KSTP - Kar spijem, to pobruham
KOTZ - Kjer obležim, tam zaspim
MIKSVVP - Mačka imam, ker sem včeraj veliko popil/a
KSSKI - Klin se s klinom izbija
DMHKBC - Dej mi hrano, ker bom crknu
NTMNG - Nad taužnt metrov ni greha
NTPMJGČNG - Nad taužnt petsto metrov je greh, če ne grešiš
SNL - Srečno novo leto

Fotke: Matthias Fiegl [www.lomo.com]

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.