Asian Dub Foundation v K4

V torek je zloglasni Štirki grozilo, da ji popustijo ventili - pred 600 glavo množico so tretjič na naših tleh in prvi večer v omenjenem klubu sekali še bolj zloglasni ADF! Kar se je sprva zdelo kot neslana šala se je sprelevilo v prvovrstni klubski užitek z bonusom- gratis uro in pol savne!

Okoli devete ure so teren začeli ogrevati Moveknowledgement in ga tudi dodobra ogreli s svojim mešanim repertoarjem rasta power muzike posodobljene z dub, ska in funky ritmi. Zunanja temperatura se je v kletnih prostorih z vsakim komadom potencirala.

Okoli enajste ure so nas s svojim DJ programom počastili člani ADF, masa teles je naenkrat začela spominjati na homogen, plesoči party stvor. Kake pol ure pred polnočjo je zasedba stekla v pogon. Masa ljudi se je nevarno približevala še bolj homogeni enoti.

"Wicked" drum 'n bass ritmi so napolnili ušesa, telesa niso pustila mirovati. Repertoar, ki je obsegal komade z zadnjih dveh plošč (Rafi's Revenge in Community Music) je zadovoljil pričakovanja obiskovalcev. ADF, bleščeča zasedba, ki je podpirla nastope velikanov kot so Primal Scream in Beastie Boys na njihovi ameriški turneji, je s svojo angažirano pacifistično držo in emancipatornimi vzkliki popeljala množico do delirija.

"Free Satpal Ram" je le eden od primerov, ki nakazuje nestoično držo mladcev z močno zavednimi pakistanskimi koreninami. To ni bil le odličen glasbeni dogodek, ampak tudi ideološki statement sodobnim družbenim tokovom.

Asian Dub Foundation so v kletne prostore prinesli odlično live izvedbo elektro-etno-dub poslastic.Iz Ljubljane se napotijo proti Zagrebu, v sredini meseca Decembra pa bodo v Bristolu in Londonu z Massive Attack, Gorillaz in mnogimi drugimi opomnili na usodo Afganistana.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

3955 - thumbnail

3955