.. / / / 06.01.2004

Najslabši avto prejšnjega milenija je ...

Chevy Vega, Ford Pinto, VW Bus, Caddilac Cimarron, Dodge Aspen, ... in mnogi drugi so ostali daleč za prvakom, ki ga je na naših cestah še mogoče videti (za razliko od njegove sestre, 101ke). Uganili ste, zmagovalec je Yugo, "najslavnejši" jugoslovanski izvozni produkt.

Na strani cartalk.cars.com/about/worst-cars so izbrali najslabši avto prejšnjega milenija in med težko konkurenco je prvo mesto zasedel prav legendarni Yugec. Seveda je treba opozoriti, da so nagrade za najslabši avto podeljevali v ZDA in da bi evropejci našli še kakšnega, ki je mogoče slabši od Yugota.

Čakajte ... je kaj takega sploh mogoče??!??! Po kratkem premisleku se nisem spomnil niti enega štirikolesnika, ki bi lahko premagal Zastavinega Yugota. Ta oblikovna dovršenost, aerodinamika, bogata dodatna oprema, mehko podvozje ... Yugo vsega tega nima. Zato je najbrž res zmagovalec.

Če pa se z izborom ne strinjate, pa to sporočite v komentarjih spodaj. Najbolje, da kar predlagate nominacije za najslabši avto in mogoče bomo na ŽVPL-u začeli z lastnim izborom -- če bodo vaši predlogi zadosti bizarni in izvirni.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Legendarni Yugo 45 - thumbnail

Legendarni Yugo 45