.. / / / 20.01.2001

Padec v prvi

Ali drugače - ko moški ljubi žensko! Takrat se dogaja vsemogoče, kar govori ta zgodba. Zaljubljeni moški doživete harmonije z žensko ne more pozabiti, zato si znova in znova želi "play back". Pa ne gre le za fizično harmonijo, ampak izkazovanje ljubezni ženski, ki mu ni dokončno odgovorila. Igre med dvema spoloma so pred dokončnim padcem (ki se mu reče "da") pestre, napete in včasih tudi malo trapaste.

V informacijski dobi moški potegne iz jakne mobilni telefon in pokliče njo pod pretvezo: "Ti, pokvaril se mi je avto, približno pet km od tvojega doma. Ker tako prekleto lije, me lahko zategneš domov?"

Ona seveda posumi, vendar hkrati pomisli "Kaj pa, če je res in se lahko še pošteno prehladi?" V želji pomagati, se usede v avto, ko ji tik pred zdajci "potegne": tako me ni še nihče "nategnil"! Ko pride do njega ga z zaskrbljenim obrazom in vprašanjem "Kako ti pomagam?" sprejme v avto. Ko se mu razleze podel, zmagujoči nasmeh na obrazu, se hitro zresni, saj ona premenja v prvo in kot rdeča strela zapelje v noč.

Kaj hitro se zave neslane šale, ter na osmem kilometru od kraja zločina prizna svoj namen. "Tako čudovita si, samo tvoje bližine in družbe sem si zaželel!" Neusmiljena ga pusti na dežju, brez dežnika, ter kot policistka usmeri v promet na hitrost človeške hoje. Na tej točki se je znašel in ji pustil v avtu mobilni telefon. Spomnil se je zgodbe o šibkejšem volku, ki vrat nastavi močnejšemu, da ga pogubi. Močnejši se ga usmili, kaj pa ona?

Po 50 m hoje se on že dobro stušira, ko se ona vrne, ga pobere v avto ter zapelje domov in odide. Ker on še ne ve kako bo prišel do avta, prižge cigareto, da pomisli. Ko ravno hoče poklicati prijatelja, da bi ga prišel "rešit", mu ona potrobi in reče: "Skoči v avto, to je bila zadnji štos!?, ki se konča 3 km stran od njegovega doma in 4 km pred njegovim avtom.

Kot izstreljen pilot pristane na dežju, brez dežnika, tokrat z mobilcem v roki, ker ve, da se ne bo vrnila. Ona si misli, se bo že znašel in odpelje. Še dobro ne stopi skozi vrata že zvoni njen telefon glas na drugi strani pa pravi: "Oprosti"!

In kje je štos? Ali gre za osvajanje moškega, ki si želi prave ljubezni z njo, gre za nepoboljšljivega romantika, ki se v ljubezni razdaja in naredi smešne stvari? Kakorkoli že, ta način osvajanja lahko zaključi zgodbo na tri načine: samo v postelji, pred oltarjem ali nikjer.

Foto: (c) Volfgang Gastager (1) in Nina Ugrinovich (3) [www.lomo.com]

Zana Cesnik - avatar

Zana Cesnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 19.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Lust for legs - thumbnail

Lust for legs