.. / / / 22.05.2010 09:08

Razlike med spoloma (ali kaj si zares želimo)

Da so ženske enega planeta in moški z drugega planeta, je jasno. Zadnjih nekaj študij o tem kaj hočemo moški in kaj hočejo ženske, ter kaj eni in drug mislimo, da hočejo, so prav presenetljive. Če hočete vedeti zadnja znanstvena dognanja berite dalje.

Moški si ne želijo (več) suhic

Že kar nekaj raziskav je potrdilo tezo, da moški nočejo suhljatih manekenk ampak pri ženski raje vidijo kakšno oblino več, zadnjo so naredili na škotski univerzi St Andrews University. Baje vedno več moškim ugajajo dekleta tipa Christina Hendricks ali Marilyn Monroe in da suhice zgledajo precej nezdravo. Kaj bo na to porekel naš Justin Case, ki koprni po suhljati Alessandri Ambrosio, ne vemo.

Več razgaljene kože ne pomeni več pozornosti

Ženske so bile do sedaj prepričane, da bolj ko se razgalijo, več pozornosti bodo deležne. Predvsem britanke so pri tem svojem početju tako pretiravale, da so na University of Leeds naredili raziskavo, kako razgaljene ženske še privlačijo moške.

Ugotovili so, da naj ženske ne bi pokazale več kot 40 % kože, kar s preprostimi besedami pomeni: pokažite nekaj nog, malo ramen vsa pozornost bo na vas. Baje da Liz Hurley obvlada pravilo 40 % že od leta 1994, ko je nosila obleko z varnostnimi zaponkami.

Tvoje dolge noge ... naj gredo kar lepo mimo

Na milijone let ste bile prepričane, da si želimo nog, ki so dolge kot ponedeljek brez malice, a temu ni tako. Študiji univerze v Californii in Westministru sta pokazali, da moške bolj privlačijo ženske, ki imajo noge v proporcu s telesom, kot dolgonoge dekline kot je na primer Gisele Bündchen.

Vsak tvoj košček telesa, ups, obraza

Mišljenje, da tako moški kot ženske gledamo na telo ko iščemo partnerja za zvezo, je zmotno, pravi Tomas E. Currie, ki je dokazal, da tako moški kot ženske pri dolgotrajnih zvezah prej izbiramo po obrazu kot po telesu, ter da moški, ki iščejo kratkotrajno zvezo poleg obraza več pozornosti posvetijo telesu, kot pri iskanju dolgotrajne partnerke. Ženske dajejo obrazu absolutno prednost, privlačno telo je le bonus, pa naj gre za kratotrajna ali dolgotrajna razmerja.

Več raziskav, več dognanj

Še več dognanj raziskav si preberite v članku Secrets Between the Sexes, med drugim tudi o tem kako lahko kontracepcijska tabletka spremeni okus za moške in o tem, da ženske z boljšim zdravstvenim zavarovanjem izbirajo bolj feminizirane moške ...

Za konec: se vam res zdi, da so vsi stereotipi padli? Res moški nimamo več radi dolgonogih suhic, ki se premalo oblačijo? Če je temu tako, potem Playboy nima več prihodnosti. Komentarji (spodaj) dobrodošli!

Vir: Secrets Between the Sexes via @mentalfloss

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Ne pokažite preveč kože in bolj boste opažene / foto: rockabillyboy72, vir: flickr.com/photos/caharley72 - thumbnail

Ne pokažite preveč kože in bolj boste opažene / foto: rockabillyboy72, vir: flickr.com/photos/caharley72