.. / / / 23.10.2009 14:31

Spletne urice iščejo predavatelje

Spletne urice so redno tedensko zbirališče in pribežališče vseh, ki nam je splet več kot hobi. Na 122 predavanjih smo slišali marsikaj zanimivega o novih spletnih tehnologijah, a na žalost je Marku Mrdjenoviču, ki skrbi za program in predstavitev predavateljev, zmanjkalo štrika za nove predavatelje same in teme predavanj!

Zato je sporočilo tega zapisa jasno: če meniš, da bi lahko predaval o spletu ali čemerkoli v povezavi s spletom, spletnimi tehnologijami, oglaševanju na spletu, socialnih mrežah na spletu, ipd, itd, ... ali če poznaš koga, ki bi to lahko počel, to javi organizatorju Spletnih uric!

Nekaj idej za teme lahko najdete na Internet mojstru, da se boste bolj opogumili, pa Markov obširnejši opis o tem, kaj in česa ne pričakujemo od predavateljev (z Internet mojstra):

Spletne urice niso prikaz ultimativnega znanja - predvsem gre za to, da nekdo, ki nekaj ve, to znanje poda kolegom. Ne iščemo ultimativnih znalcev, ampak predvsem tiste, ki znajo morda prižgat kako žarnico pri ljudeh, ki predavanja obiskujejo. Osebne izkušnje vedno posekajo akademskost.

Kljub kilometrini (122 predavanj do sedaj) ne iščemo izkušenih predavateljev ampak poskušamo bit odskočna deska v rednejše predavanja - predavati kolegom, ki so tam brezplačno, je vseeno lažje kot na konferenci, ki jo ljudje plačajo. Bi rekel, da je vsaj 50% predavateljev takih, ki so prvič predavali na Spletnih uricah.

Običajno po Uricah sledijo vprašanja in pa pivo (ali kaka druga omiljena pijača) v Metropolu nad Kiberpipo, kjer se stvar nadaljuje v manj formalnem vzdušju.

P.S.: ŽVPL je imel prav posebno čast, saj sva z Gregorjem o prenovi ŽVPL-a predavala na 100. Spletnih uricah! Prvih 10 minut spodaj, celoten video pa v video arhivu Kiberpipe.

P.P.S.: (Skoraj) vsako sredo ob 18h smo na Kersnikovi 6: najprej v Metropolu (zgoraj), ob 19h v Kiberpipi (spodaj) in od cca 20h dalje spet v Metropolu (zgoraj) neformalno druženje spletiščarjev ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

www:h logotip - thumbnail

www:h logotip