.. / / / 16.11.2001

Svetovni kongres o WC kulturi

Sinagapur je v svetu že dolgo časa znan kot edino mesto na svetu, katero je prepovedalo žvečenje žvečilk na javnih mestih. Pa vendar to ni vse na kar so singapurčani ponosni, obstaja še na nekaj in to so čista javna stranišča, za kar imajo sedaj čast gostiti prvi svetovni summit o kulturi stranišč.

Prvi World Toilet Summit bo trajla od 19. do 21. novembra. Uvodna slovesnost pa bo predstava pantomimikov, kateri bodo prikazali "pravilno" in "nepravilno" obnašanje in ravnanje znotraj stranišča. Med temami o katerih bo govora, so tudi "Izivi straniščnega designa" ter "Svetovna kultura stranišč ter nove smernice razvoja". Kar kaže, da se bodo delegati lotili zelo resnih tematik na tem področju.

Internacionalni delegati pa bodo imeli na konferenci posebno turo po nekatreih najboljših straniščih po Singapurju.

Organizatorji se nadejajo, da se bodo summiti organizirali vsako leto ter da bo s časom prišlo do oblikovanja svetovne straniščne organizacije (neke vrste UN za WC-je:), kar bi globaliziralo napore o širjenjnu koristnih informaciji ter poboljšalo sodelovanje med članicami. Na koferenci pričakujejo obisk 150 delegatov iz 15 držav. Nažalost, ne vemo če bo tudi Slovenija udeležena na tej konferenci.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

WC - thumbnail

WC