.. / / / 10.09.2001

Techno zabave niso nevarne

Pred dvema tednoma se je po domačih medijih kot bilsk razširila vest o novi nesreči na velenjski techno zabavi. Po obvestilih, da 19-letni I.P. iz Kamnika zaradi zastrupitve z estasyjem ni več v komi oz. je izven življenske nevarnosti in da bo kmalu odpuščen iz celjske bolnišnice, so se zgodbe in kritike na račun techno zabav nenadoma utišale.

Resnica, ki je privrela na dan v zadnjih dneh pa pravi, da je nesrečni plesalec na omenjeni zabavi zaužil kar 6 tabletk ekstascyja in ne le eno, kot je prvotno poročala tudi policija, ter, da je k njegovi rešitvi izdatno pripomogla odlična organizacija prireditve z imenom Design Of Love ter urgentno ukrepanje na zabavi dežurne zdravniške službe in sodelavcev neodvisne organizacije Drogart

I.P. naj bi bil težak 90 kg in tudi ta podatek je v izračunih, koliko xtcjev truplo še prenese, prav tako pomemben. I.P. pa pozivamo, da naj svoja zapažanja čim prej posreduje javnosti. Morda bo na ta način rešil še kakšnega (nenamenskega) samomorilca.

Iz tega sledi, da techno zabave same po sebi niso nevarne, pač pa, da je potrebno vse techno navdušence le opozoriti na nevarnost prevelike mamilaške lakote, ki obseda predvsem mlade in manj neizkušene. Vse medijem, ki so se v upanju nove senzacionalistične štorije že oblizovali, pa je treba primazati trpko zaušnico.

Še to, kdor torej želi biti zvezda na POP TV ali pa v Slovenskih novicah, mora (do zadnjega diha) počakati moment, ko bo lahko zapel tisto od Notoriousa B.I.G. - You're Nobody (Til Somebody Kills You). In če je ta Somebody pač ecstasy, naj bo vsaj toliko uvideven do tistih, ki jih pušča za sabo, da jim izda koliko je šlo na žlico, s katero se je - prasec nenasiten - zagiftal.

DJ Cardinal

Polna zhlica - thumbnail

Polna zhlica