.. / / / 01.07.1998

Pihalne zvijače

Vem, da veliko ljudi deli mojo usodo s predstavniki represivnega aparata (beri policija ) še posebej sedaj (z novim zakonom v igri), moram deliti z vsemi nadebudnimi žurerji in žurerkami nekaj skrivnih trikov v lepi igri ki jo smrkci, oups policaji radi imenujejo preverjanje psihofizičnih sposobnosti voznika.

Povem naj, da je pojočo travico (aka: Dragger) zelo težko pretentati popolnoma, zato naj vsi začetniki hitro sedejo na kolo rolerje oz. naj si čimprej nabavijo čim bolj udobne čevlje za prijetno hojo domov, ker jim ne bo uspelo pretentati aparata, da bo pokazal magičnega 0.0 (še posebno pri desetih popitih perčkih.)

Toda obstaja rešitev za vse stare mačke, to je, da se da znotraj 0.5 promilov zelo lepo manipulirati. Torej prvo pravilo je, da se izognemo zasedam (beri ŽVPL št. 2), ki so vam jih postavili na poti domov, torej vsi čim prej v avtomobil in prečesite vse uličice, ulice, ceste, makadame, zakotne potke, kjer zagotovo ne bo naših in vaših prijateljev.

Če vas pa že ustavijo pa je potrebno igrat popolno treznost, vendar ne pretiravat, ker tu je catch: če boste skočili iz avta kot da vas notri čaka gotova smrt z ustrelitvijo in si pri tem nadeli še rahlo ciničen nasmešek, vas bo budno oko vašega varuha reda takoj zasledilo in že se boste napotili k policijskemu avtu. Takrat je najbolje igrati popolno nošalantnost - če vam to uspe, je zmaga tu. Ker pa je to blazno težko in ponavadi vas tukaj izdajo še krvavo rdeče oči in zelo lep zadah po alkotu (ki je mimogrede vasa smrt, če ne resnična, pa finančna). Vendar je tudi tu nekaj rešitev: treba je poskrebeti za svež zadah! Vedno in mislim vedno je potrebno imeti v žepu, avtu, nogavici, kjerkoli vrečko Fisherman?s friend-ov, seveda Extra strong ali Halls-ov. Za prvo silo bodo v redu tudi kakšne žvečke (Orbit Winterfresh, Orbit plave,...), ki jih je treba obvezno pogoltniti po pijači (vsaj enega) in obvezno jih vzemite celo pest pred vsakim pihanjem (poskusite to narediti brez vednosti policajev) in izkoristite vaših 15 minut, ki vam pripadajo.

Sevda obstajao tudi napitki za razgrajevanje alkota v telesu vendar ta svar ponavadi traja dlje in zbije okoli 0,02-0,04 promila (in ni ziher, vsaj z moje strani). Za rdeče oči, ki se pojavljajo tako pri pijači kot pri uživanju raznih substanc (beri T*C), izdelujejo neke izredno simpatične kapljice, ki vam rdečico oči hitro popravijo. Imenujejo se Visine in jih prodajajo v vsaki lekarni. Deluje pa še nekaj: neka tehnika dihanja, ki je nadvse preprosta (vsaj za izkušene mačke). Poanta vsega je, da vdihujete zrak skozi nos in poskusite čim več tega svežega (beri ljubljanskega) zraka spraviti v Dragger oz. balonček.

To je torej to, uporabite te stvari skupaj in uspeh se skoraj zagotovljen. Seveda je tudi meja alkohola pomembna, ta se razlikuje od žurerja do žureke in je odvisna od konstitucije, prebave, razpoloženja, pihanja, količine pijače ki ste jo popili... Naprimer: pivo je lahko zaznavno, torej že po štirh ste v veliki nevarnosti da pihnete, če uporabite preventivne ukrepe, boste verjetno ušli roki pravice. Torej se držite vina (okoli 0,5 l ali 1 l - samo pod pogojem da ste jedli), tako bi vam moralo z vsemi ukrepi uspeti, tudi vodka je zelo lepa stvar (mnenja o dovoljeni količini se razlikujejo, zato bomo točne podatke sporočili šele po več kratnih poskusih).

Na koncu naj povem, da proti pihanju pomaga tudi umirjena in čimbolj zbrana vožnja (le ta je priporočljiva v vseh stanjih telesa in duha !!!), stoodstotne zvijače, ki bi vas rešila pred hudobno napravico pa ni. Oziroma, je: ne vozite se pijani, vzemite taksi, pojdite peš, z kolesom, plazite se,... Edino to zares pomaga!

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.