.. / / / 28.09.1998

Vaš pivolog poroča II

Torej, začeli smo z belgijskim in s težavo smo se pretolkli do odličnih irskih, škotskih in angleških perčkov, pa nadaljujmo z mehiškimi.

Torej, začeli smo z belgijskim in s težavo smo se pretolkli do odličnih irskih, škotskih in angleških perčkov, pa nadaljujmo z mehiškimi.

Corona extra
OK, čeravno sem na začetku obljubil, da ne bom omenjal tega piva, si ne morem kaj: najbolj znano mehiško pivo pri nas, odlično za nametat. Nekateri glupi Amerkoti pravijo, da je to konjska scavnica. Kaj zaboga pa oni vejo o perčku, ... kaj naj rečem, res všečno pivo.

Ocena: Dober, legenda
Maček: Ojaaaaaa

Dos Equis XX
Nekateri mu pravijo najboljše mehiško pivo, hvalijo ga v ZDA, ne morem si kaj kot, da rečem god dammm they are F..... right, res dober per za znort, alkota ma sicer tolk k Union (no ja mal manj: 4,8 %) ampak po okusu se pa ne more primerjat, res cool perček.

Ocena: Jupie še znajo narest dober per
Maček: Kdaj ga pa nimaš

Negro modelo
Temen primerek mehiškega piva, no ja, je temno, sicer se ga ne da primerjat s kakšnimi odličnimi temnimi kot npr. Guinnes ampak še zmeraj užitno pivo.

Ocena: Je narejen za pitje
Maček: Kar precejšen

Sol
Hmmmmmmmmmmmm kaj naj si mislim, pivo zelo blizu Coroni torej, če imate radi Corono

Ocena: Podobnost
Maček: Rahlo preskočil

Desperados
Pivo, obogateno s tekilo? Najprej sem imel pomisleke potem pa sem ga pokusil, res odličen. Sicer tekile ne zaznaš niti na kilometer, kar pa sploh ne moti. Privoščite si ga na res vroč, poleten dan; stekel bo kot še noben doslej. Obvezno ga pijte z limono.

Ocena: Dober per za popiz?!!!!
Maček: Kar prevelik

No pa zavijmo v Češko republiko.

Budweiser budvar
Kot ti bo povedal vsak pravoveren Čeh, je to edini pravi Budweiser na svetu. To, kar prodajajo amerkoti pod svojo znamko, pravemu Budweiserju ne seže niti do kolen. Zakaj pa mislite, da amerkoti zapravljajo neverjetne količine denarja za reklamo, torej če hočete poskusiti pravo pivo.

Ocena: Original
Maček: Preskoču

Staropramen
Zopet narod, ki izdeluje dobre perčke in Staropramen ni nobena izjema, če hočete res uživati se odpravite na Češko in si dajte duška, kar se pa tega perčka tiče, odličen vam pravim.

Ocena: Cool
Maček: Ne prevelik

Maršal in Diesell
Hmmmmmmmmmmmmm in to mislim velik hmmmmmmm. Ne poskusite te svinjarije.
OK, se bom potrudil in bom toleranten do teh dveh perčkov in jih bom samo opisal: najprej barva .............. zelena si lahko mislite? OK, ko preživite prvi šok in si rečete no ja, mogoče pa ... niti v sanjah, zanič je ravno toliko kolikor izgleda, če ne bolj .

Ocena: Gravž za bruhat
Maček: Ne bi ga imel niti v sanjah

No ja, pa smo zaključili ta lahen sprehod po perčkih raznoraznih (moram priznat, da jih je bilo malo morje, no ja it's job). Vse to je bil le majhen izsek iz ponudbe naših lokalčkov, barov, pubov itd. Upam, da ste uživali v branju, jaz sem vsekakor užival v pitju le-teh. Vendar, če hočete res požeti popolno zmago, hitro pot pod noge in v prvo ustanovo, kjer strežejo to pijačo za bogove.

Če je kdorkoli in mislim kdorkoli poskusil kakšno drugo pivo, ki ga ni tu, naj se vsekakor usede za škatlo in naj napiše mnenje in nam ga pošlje, perček bomo vsekakor preizkusili tudi sami.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.