Ego ali probiotični Lca?

V poplavi na novo nastajojčih bendov, so svoj čas dočakali tudi člani mlade zasedbice Yogurt. Še en inovativen bend, ki prihaja iz Štajerskega konca. Ja, še eden; poleg Nude in seveda Tabujev. Yogurt in Tabuji imajo namreč pomembno skupno točko, ki pa ni le podobna zvrst muzike (pa istočasno tudi zelo drugačna - če smo natančni) in vodilen ženski vokal, to je tudi ključni član Yogurta Aleš Uranjek.

Izkušeni bobnar se je namreč odločil tudi za manegersko kariero in pod svoje okrilje sprejel Tabuje, Tinkaro Kovač, Nude. Bomo lahko tako med temi izvajalci od zdaj naprej poleg skupnih menegarskih pisarn odkrivali še več stičnih točk? No, kakorkoli, Yogurt imajo zunaj tudi plato Brez kisika v lastni produkciji (za to je zaslužen kitarist Marko), kar se definitivno pozna, posneli pa so tudi že spot za prvi single To je voodoo.

V ponedeljek 22.10.01 si ga boste lahko ogledali kot predlog v Videospotnicah, ko bodo člani benda tudi gostje. O tem, koliko je za njihov dosedanji in nadaljni uspeh zaslužen Aleš in v kolikšni meri lahko že ustvarjeni imidž nekega izvajalca pripomore k dosežkom mladega benda se bosta z njimi pogovarjala Peter in Shyama.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Yogurt - thumbnail

Yogurt