Mož letenja vsepovsod

Njihov album, svoj prostor na policah v glasbenih trgovinah zaseda že dve leti Najdemo ga pod imenom Slovo tisočletju. In ker en album za obstanek benda nikoli ne zadostuje, so se dekleta spet potrudila in tako naslednji teden čakajo na izid novega albuma Letim, na katerem je tudi istoimenski single (baje se proda več albumov, če nosi ime kot prvi single).

Trio pristnih slovenskih cvetk je poleg sodelovanja z različnimi orkestri združilo še nekaj drugega; želja po še bolj intenzivni udejstvovanju v petju. Tako je nastal trio Katrinas, šopek deklet, v katerem lahko zaradi svoje vizualne različnosti vsakdo najde nekaj po svojem okusu. Malce drugače je glede njihove glasbe - moraš biti pač ljubitelj tovrstnega sloga; nežnih, mirnih avtentično slovenskih baladic.

Za single Letim so posnele tudi videospot, ki je hkrati njihov prvi. V njem je vse v skladu; leti nežna glasba, leti tej primerno gorsko okolje in mirna jezerska voda, prav tako pa leti tudi precizna vsemu skupaj primerna režiserska taktirka. Jani Pavec ni pozabil niti na čudežne zvezdice, ki prav tako letijo in jih je v slovenskih videospotih vse več. Kakorkoli, kitarski delež in svojo podobico je v spotu dodal tudi Rok Golob, ki očitno zelo rad spremlja ženske vokale, na basu pa se dekleta niso mogle izogniti Janija Haceta, ki pa se v spotu ne pokaže.

Videospot bo premierno v Videospotnicah prikazan v Ponedeljek 5.11., ko bodo Katrinas tudi gostje. Morda nam bo uspelo ugotoviti v čem je čar združevanja starega in novega, etnoloških raziskav in koliko ima vse skupaj pod "kontrolo" Barbara Pešut.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Khmalu - thumbnail

Khmalu