Punk's not dead

...je še vedno geslo pripadnikov počasi zahajajoče subkulture punkerjev, ki so ji v devetesetih kraljevali herojveski The Ramones - vse do smrti punk ikone Joeya. Delček tega vpliva je okusila tudi naša podalpska deželica in ta vpliv na marsikoga deluje še danes. Seveda z veliko mero amerikaniziranega punka in bolj trendovskimi smernicami.

Irokeze, bulerje in večino ostalih pristnih obveznih punk dodatkov, je deloma zamenjala šmink oprava. Tudi fantiči iz Zablujene generacije, srža idrijskega punka, se deloma temu niso mogli upreti. A kdo bi jim zameril - pozitiva v glavi in Superboy sta se preveč zasidrala v srca deklic in idolov iščočih najstnikov.

In tokrat so spet v zaletu; napadli dobo s Soncem. Sonce nabija - naslov srečnega komada, za katerega so že posneli spot. Tokrat se pri snemanju niso obračali k Holivudu (tm), ampak so vsi kadri zrasli v njihovih glavah, natančneje v glavi gospoda Jemeršiča. Torej pestre in zanimive se obetajo četrtkove Videospotnice (31.1.2001), ko bodo poleg svojega sonca v studiu zasijali tudi Zablujeni Idrijci in se pridružili napadalcem.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Zablujenec - thumbnail

Zablujenec