Tinejđerke napadajo

Ko so pred nekaj leti mariborske Power Dancers dobile ljubljanski podmladek z imenom Foxy Teens, so se malce potuhnile, slednje pa so s svojo že kar pretirano otroško igrivostjo osvojile Slovenijo. Bolje rečeno najstnice v rosnem obdobju in babice skupaj z dedki. Kljub vsemu jim je uspelo. Sprva v kvartetu in danes z eno manj so razširile meje slovenske muzikaličnosti vse do spodnjega roba našega ljubega Jadrana.

Svoje pesmice o prvih ljubeznih in podobni tematiki so namreč prevedle tudi v nam soroden hrvaški jezik in imele veliko nastopov po vsej bivši SFRJ. Skratka pri svojih 17-ih, 18-ih in 19-ih - v kakršnem razmerju se giblje njihova starostna meja - so izpolnile svoje otroške sanje in gredo še dalje - torej se oddaljujejo.

Dokaz njihove naraščajoče oddaljenosti je nov spot za pesmico z precej patetičnim naslovom Ranjeno srce. Kaj hočemo, vsi smo enkrat spadali v kategorijo "sweet sixteen." Pod svojim okriljem bo vsa tri živahna dekleta do studia Videospotnic v torek 12.2.2002 pripeljal Miki Šarac in to bo tudi ternutek, ko bodo predstavile svoj novi spot.

Premierno v Videospotnicah nasploh. In glede na to, da je to čas pusta in maškarade, nas bodo vse skupaj zagotovo s čim presenetile. Pa se jim pustimo - v torek v Videospotnicah.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Foxy Teens - thumbnail

Foxy Teens