v rubriki dogodki:
.. / / / 17.06.2012 15:56

2. Red Bull Flugtag na Špici

Sedem let je trajalo, da smo v Sloveniji doživeli 2. Red Bull Flugtag. Včeraj se je zgodil na ljubljanski Špici, kjer se je zbralo okoli 40.000 radovednežev, ki so spodbujali 35 doma skonstruiranih letalnih naprav.

Konstruktorji so imeli za načrtovanje in izdelovanje svoje naprave časa kar tri mesece, včeraj pa so z njo poleteli z 6 metrov visoke in 30 metrov dolge vzletne ploščadi!

Znani leteči predmeti so zabavali staro in mlado, ki se je zbralo na bregovih Špice, vsi daljši poleti pa so bili nagrajeni z bučnim aplavzom. Organizatorji so za boljšo vidljivost pripravili kar tri velike video zidove, kar je trikrat več kot na tekmah domače zbrane vrste v Sožicah.

Zmagala je ekipa Mama štorklja (z ekipo odraslih dojenčkov), ki ni poletela najdlje, ampak jim je največ točk prinesla kreativno izdelana letalna naprava, ki se je najbolj priljubila komisiji.

Najdaljši polet pa je uspel ekipi Leteče šprice, čigar gasilsko letalo je pristalo pri znamki 22 metrov, najbolje ocenjeno letalo pa je bilo letalo z imenom Angry Birds (na uvodni sliki).

Kako je bilo si oglejte v kar 145 fotografijah Mihe Rekarja!

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

2. Red Bull Flugtag na Špici (16. 6. 2012, Ljubljana) - thumbnail

2. Red Bull Flugtag na Špici (16. 6. 2012, Ljubljana)

Foto: Miha Rekar / mr.si