v rubriki dogodki:
.. / / / 17.01.2005

Črf osvojil Orto

V sredo, 12.1.2005 so se v ljubljanskem Orto baru predstavili člani kolektiva Prekmurje Noise Conspiracy, sicer Prleki, Dežurni krivci, ki imajo za seboj že dve izdani plošči - Nikogaršnje mesto in Kakor človek...

Orto bar ni bil poln, daleč od tega, vendar smo se v njem zbrali vsi tisti, ki so nas Dežurni krivci navdušili z glasbo s svojih plošč ali s katerim od preteklih koncertov, kjer zares pokažejo prav vso svojo moč.

In če je bila moja malenkost tam zato, ker so me v zadnjem letu prevzeli tako s ploščo Kakor človek (in dvema odličnima videospotoma za skladbi Kakor človek in Črf) kot tudi z lanskim koncertom v Orto baru, se je naš dragi fotograf Miro v živo z njimi srečal prvič - pa mu ni bilo žal, da je prišel.

Odlična ritem sekcija - bobnar Igor in basist Tomas, ki sta tako neusmiljeno natančna in hkrati nepredvidljiva, da poslušalec težko verjame, pa izvrstna kitarska naveza Marka, ki skrbi za odlične uvodne riffe in solo dele ter seveda Leona, ki poje in v simpatične prleškem narečju nagovarja zbrane.

Besedila imajo pomen in smisel, pa četudi gre za le nekaj vrstic ali zgolj besed in glasba ni zgolj okras, temveč enakovredna besedilu. Pozabite na pop osladnost ali kvazi rockersko postavljanje? Dežurni krivci so resnično eden najbolj prezrtih in hkrati tudi najbolj kakovostnih slovenskih bandov.

Fotografije (c) Miro Majcen

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Tole je na bobnih pisalo - thumbnail

Tole je na bobnih pisalo