v rubriki dogodki:
.. / / / 26.06.2011 09:39

Dance Republic: plesna osamosvojitevna žurka

24. junija, se je ljubljanska Ilirija preoblikovala v elektronsko pravljico. Na Dance Republic Open Air festivalu smo v ritmu svetovnih zvezd proslavili 20 let Slovenije. In pri tem zbudili župana.

"Hello, Slovenija," je zbrano publiko prva pozdravila romunska pevka Inna, ki je svoj nastop in ogrevanje za vrhunec večera pričela s hitom Hot in zbrano množico, ki je vzklikala njeno ime, popeljala preko v vseh svojih največjih hitov.

Dodatno presenečenje nastopa je bila tudi slovenska plesna skupina Maestro, zdaj že Innina uradna plesna skupina, ki je ponovno prikazala svoje vedno navdušujoče talente. Ob zaključku nastopa je Inna še bolj razvnela strasti, ko je preveč razgrete oboževalce ohladila s medklicem: "Jaz ljubim dekleta." Ji lahko verjamemo, če je pred tem svoj super hit Amazing posvetila prav žurerjem močnejšega spola?

V pričakovanju dveh zvezdniških didžejev, je oder za Inno zavzel Dean Deen, vokalistka Biba pa je ob spremljavi Inge Ulokine na violini skupaj s tisočerimi glasovi zapela Zdravljico in v vseh zbranih ogrela nekaj domoljubnega zagona. Potem, pa je počilo...

Deadmau5 navdušil

Deadmau5 je večer transformiral v nepozabno doživetje. Ponudil je vizualno-glasbeni spektakel, s katerim je prevzel vsa naša čustva. Jezikavi kanadski didžej, ki nikakor ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja, se je na odru, v svoji famozni inštalaciji Cube, s poznano mišjo glavo, vendarle raznežil.

Slovenska množica je bila tako strastna, tako predana, da se je Deadmau5 med nastopom celo sproščeno pridružil vokalistki Sofi, da sta na robu odra skupaj pozdravila vse predane plesu.

Takoj po fantastičnem šovu je Deadmau5 na svojem facebook profilu zapisal: "Resnična zgodba: nastop v Ljubljani je bil tako glasen, da smo zbudili župana. Prišel je na žur, mi stisnil roko in pozdravil publiko. Precej izjemno! Bil je fantastičen šov in vesel sem, da sem lahko spoznal slovenske mau5ketirje v polnem zagonu. Se vidimo naslednjič!"

Po županu - Fedde Le Grand

Po pozdravu župana Zorana Jankoviča, je oder pripadel skrbnemu nizozemskemu didžeju Fedde Le Grandu. Na prizorišče je prišel kakšno uro pred nastopom in ves čas skrbno opazoval ter analiziral množico. Zadal si je le eno nalogo - da ekstatično publiko popelje v nepozaben, katarzičen zaključek. Izbral je poskočen, s hiti prežet set, ki je z nekaj vokalne podpore MC Geeja odlično zaokrožil največjo proslavo rojstnega dne Slovenije.

Upamo, da ste Dance Republic Open Air Festival doživeli tudi sami. Mi že snujemo načrte, kako vas navdušiti in presenetiti na naslednji zabavi. Do takrat pa naj odmevajo besede čudovite Sofi, ki je navdušena zaklicala: "Vi ljudje ste nori, ljubim vas!" Na 20. rojstni dan je Slovenija svetovnim zvezdam pokazala, kako se z dvignjenimi rokami zabavamo na tej strani Alp.

-- Maša Pavoković

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Dance Republic Open Air: Deadmau5, Fedde Le Grand, Inna, ... - thumbnail

Dance Republic Open Air: Deadmau5, Fedde Le Grand, Inna, ...

Foto: Miha Rekar / mr.si