v rubriki dogodki:
.. / / / 11.12.2003

Deep Purple obnoreli Ljubljano

Po petintridesetih letih delovanja, ogromno ploščah, številnih menjavah članov skupine so Deep Purple letos izdali novo studijsko ploščo The Bananas in odšli na turnejo. V petek, 5. decembra so se ustavili tudi v Sloveniji, natančneje v ljubljanski Hali Tivoli. Ledena dvorana je bila že v četrtek razprodana, v petek pa so nekateri za karte ponujali tudi do 100 ?! Zakaj?

Dan Airey (orgle) in Steve Morse (kitara) postajata glavni zvezdi, ki jima tudi utrujeni, čeprav glasovno še vedno izvrstni Ian Gillan pušča ogromno prostora. Ian Paice (bobni) in Roger Glover (bas) le še skrbita za natančen ritem!

Začetek je bil naravnost bombastičen - s Highway star in Strange kind of woman in tudi nadaljevanje ni bilo nič slabše. Lazy, kjer sem osebno pogrešal vokalno-orgelski dvoboj kot nekdaj, Space truckin', Knockin' at your back door, Silver tongue, I got your number, pa instrumentalna Contact lost, ob kateri je zasijala dvorana, prihajajoči singl House of pain...

Vrhunec je bil vsekakor ob Smoke on the water, ko je dvorana dobesedno ponorela, pa tudi zaključek s Hush in Black night je pustil prijetno sled brenčanja v ušesih. Večina je seveda pogrešala Child in time, a bolje da se Gillan ni osmešil in morda pokvaril imenitnega vtisa, ostala pa je še cela vrsta odličnih pesmi, ki jih bomo še nekaj časa poslušali le v domačem okolju.

Omeniti velja še izvrstno predskupino v podobi domačih in ponovno oživljenih September, kjer se je predvsem Janez Bončina - Benč izkazal kot izvrsten pevec, čeprav tudi ostalih članov skupine ne gre prezreti. Mala šola progresivnega rocka, obarvanega s pestrim jazzom in fusionom.

September in Deep Purple so vsekakor poskrbeli za enega rock koncertnih vrhuncev leta in hkrati tudi za dogodek, ki si ga bomo zapomnili in katerega se bomo z veseljem spominjali.

Foto (c) em3r10.com

OBVESTILO ZA MEDIJSKE HIŠE / NOVINARJE / VSI OSTALI
Tiste medijske hiše oz novinarji, ki "nevede" in brez dovoljenja objavljajo fotke z ŽVPL-a v drugih medijih: tisti (c) je "copyright" - in ne "the right to copy" - če hočete fotke obiščite spletno stran dobavitelja em3r10.com oz., jim pošljite e-pošto in se dogovorite za objavo.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

P'rpl'ni v soju plavih licu - thumbnail

P'rpl'ni v soju plavih licu