v rubriki dogodki:
.. / / / 19.08.2003

Fotogalerija: A Traitor Like Judas

Miren nedeljski večer na obrobju Kranja je popestrila ekipa iz Izbruhovega kulturnega bazena in v goste, poleg podpore lokalnega projekta Pakao 666 pakao, pripeljala nemško skupino A Traitor Like Judas. Hm, kako gresta skupaj kultura in bazen je vprašanje, ki se kar samo zastavlja? Mladi, ki so vrsto let iskali svoj kotiček za razvijanje alternativne kulture, so se naveličali bojev proti mlinom na veter z oblastniki.

Tako so zasedli star odslužen bazen skupaj z spremljevalnimi objekti in jih preuredili v d.i.y. maniri. V manjšem prostoru se tako odvija redka koncertna ponudba, ob večjih priložnostih pa se dogajanje preseli v sam bazen, ki se spremeni v koncertno prizorišče in hkrati eno najbolj norih tovrstnih lokacij pri nas. Vse delovanje pa poteka na neprofitni bazi in prostovoljnem delu, a je kljub temu aktivnejše in pogostejše kot v podobnih ustanovah, ki so podprte s strani različnih institucij.

Po začetnih zvokih iz pekla oz. ogrevanju z Pakao 666 pakao in počasnim kapljanjem publike, so na oder oz. pod njega stopili A Traitor Like Judas, novi upi nemškega metalitziranaega hard cora . Ta turneja naj bi služila kot predstavitev njihovega novega cd-ja Too desperate to breathe in, ki bo v kratekm izšel za založbo Winter recordings. Ob odsotnosti pevca, sicer vodilne slie založbe Beniihana records, je njegovo mesto zasedel kitarist, s tem pa je izostala ena izmed kitar. Prvotna skepsa, kako bo vsa stvar spričo menjav funkcionirala, pa se je razblinila ob prvih taktih. Morda je prav menjava dodala še dodatno svežino in dinamičnost koncertu in spodbudila komunikacijo med publiko in bendom. Vsekakor ne gre zamuditi morebitne ponovne priložnosti in si ogledati kako stvari funkcionirajo v osnovni postavi.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

a traitor like judas - thumbnail

a traitor like judas