v rubriki dogodki:
.. / / / 24.05.2011 20:00

Electronic carnival 2011: združeni v eno

Letos se je že četrtič v Sloveniji odvijal Electronic carneval, ki se je po dveh sezonah v Mariboru prestavil v Ljubljano, kjer je letos gostoval drugič. Zavzeli so celotno gospodarsko razstavišče s tremi arenami – Main arena, Empire arena in Open air arena, kjer se je zbralo okoli 5000 ljudi. Dogodek se odvije enkrat na leto, ljudje pa prihajajo predvsem zaradi značilne glasbe.

Letos je glasbo prevzelo petnajst DJ-ev, med njimi Sebastjan Ingrosso, član Swedish house mafia, Cosmic gate iz Nemčije, angleža Ben Sims & Paul Mac, Reaky vs Reason in Beltek, slovenski DJ, ki so poskrbeli za fenomenalno vzdušje.

Prizorišče je bilo polno evforičnih ljudi, ki so se prepustili glasbi in neprestano plesali več kot osem ur. Dogajanje so popestrili številni dimni, svetlobni in lasarski efekti, akrobatke na odru so bile videti osupljivo, poseben učinek je pustil tudi preplet sledi neonskih zapestnic. Med množico je bilo moč opaziti ljudi v maskah, ki so jih lahko dobili tudi pri vhodu, saj je bila to ena tistih noči, ko se lahko prepustiš in skozi masko postaneš nekdo drug, še posebej pa so izstopali angelčki in zajčice. Poleg mask so bili izraziti tudi osebnostni stili, saj ni manjkalo rejverjev, flašerjev in ostalih posebnih ljudi, kar je skupaj z lučmi izpadlo čudovito.

Da bi bilo poskrbljeno tudi za varnost, je bila tam ekipa Drogart, ki je pazila na ljudi, da ne bi pretiravali z drogami. Bilo je res odlično in če bi želeli naslednje leto prekositi letošnji dogodek, bi se morali res pošteno potruditi.

Patricija Fašalek - avatar

Patricija Fašalek

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 20.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Electronic Carnival 2011 - thumbnail

Electronic Carnival 2011

Foto: Miha Rekar / mr.si