v rubriki dogodki:
.. / / / 16.03.2001

Flare v Ortu

V četrtek, 15. marca so se v Orto klubu predstavili hrvaški pop-rockerji Flare, katerih front-žena Anđa je v Orto privabila marsikatero moško oko. Da pa ne bo pomote, publika ki je kar dobro napolnila "dvorano" Orto kluba, ni bila sestavljena zgolj iz moških pastirjev svojih oči, ampak smo videli precej enakovreden delež nežnejšega spola.

Kljub temu je bilo slišati precej več žejnih moških grl, ki so se med pavzami štiklov drli "Anđa, Anđa, ..." in podobno, kar je kazalo na naklonjenost vice-misice sosednje države.

No, Flare je "družinski" bend, ki sta ga ustanovila brat Jerko in že opevana Anđa, plato pa je produciral Denyken, ki je odgovoren za večino moderne hravške rockerske produkcije, pa tudi za produkcijo Planet Gooove.

Kakorkoli že, Flare so v Ortu pokazali kaj znajo: odigrati svoje komade, priredbe tipa Sweet Child O' Mine, Walk Like An Egyptian, 99 Luftballons in podobne hite s konca osemdesetih, Anđa je pokazala da je "brutal" bejba, ki zna rečt: "... jaz sm prasica ..." in padat na tla.

Več o bendu lahko najdete na na njihovi domači strani www.flare-band.com. Flare, ki so na Hrvaškem več kot popularni, skoraj super popularni načrtujejo, da se bodo na lestvice prebili tudi v Sloveniji, vendar bo za uspeh potrebno malce več kot samo koncert v Ortu. Mi pa že čakamo naslednji korak ...

Foto: (c) Damjan Može in Davorin Pavlica

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

80's queen - thumbnail

80's queen