v rubriki dogodki:
.. / / / 03.03.2011 07:51

Gal Gjurin z gosti več kot navdušil

Gal Gjurin je v ponedeljek, 28.2.2011, razdajal svoje srce ob začetku koncertne turneje in izzidu nove plate Duša in telo. Pristna izvedba poezije v besedilih in koncertna energija množice nastopajočih in publike sta pričarali nepozaben večer, ki bo nedvomno dolgo ostal v spominu tako izvajalcev kot poslušalcev.

Neverjetno, kako se je lahko v skoraj polni dvorani Gallusove dvorane Cankarjevega doma vzpostavilo tako intimno vzdušje. Kot med dvema, ki ležita.

Čas je nedvomno bil na naši strani, saj smo v dobrih dveh urah in pol slišali večino njegovih pesmi iz albumov Fetiš supreme (2006/7), Srce (2009) in jasno iz najnovejšega albuma Duša in telo (2011).

Dogajanje na odru, na katerem je bilo v določenem trenutku več kot 20 nastopajočih, so ob Galu in njegovih glasbenikih bogatili še Severa Gjurin, Matevž Šalehar - Hamo, Nina Pušlar, brata Rene in Jean Markič, Miha Debevec in Tomaž Rožanec.

Kot posebni gost se je pojavil tudi Cole Moretti in z njim Tih deževen dan, ki še nikdar ni slišal boljše priredbe. V nekem trenutku sem si zaželela, da bi dvorana imela okna, da bi pogledala ven, če dežuje.

In če je že kazalo, da stoječih ovacij ne bo (krivim lučkarje), smo med tretjim "bisom" v temi parterja in dveh balkonov vsi navdušeno stali in ploskali in si mislili, kaj vse bi dali, da bi nekoč nekje čimprej kmalu podoživeli ta večer.

Še dobro, da se je turneja šele začela.

Živa Jalovec - avatar

Živa Jalovec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 15 člankov.

Gal Gjurin na predstavitvi albuma Duša in telo, 28. 2. 2011 - thumbnail

Gal Gjurin na predstavitvi albuma Duša in telo, 28. 2. 2011

Foto: Madpixel / madpixel